Fărădelegea lui Călin – Killer family


Un exemplu ideal de perfecțiune conjugală formația americană ce-a stârnit metagramarea. Un nu vehement Codului Penal pentru separarea Art. 197 de ombilicul Capitolului III.
Nici nu se sinchisesc de existența lui, ,,Violența în familie” (Art. 199) trece pe la articolele 188, 189, 193-195 cu adăugirea, particularizată pentru un membru…, de o pătrime de pedeapsă la maximul special al acesteia. Al doilea alineat oferă statului sesizarea din oficiu și punerea în mișcare a acțiunii penale, dacă se constată lovirile și îngrijirile medicale aferente. Inutile când mama, tata și fiii se împacă.
Ordine inversată în titulatură – ,,Uciderea ori vătămarea nou-născutului de către mamă”. Moartea survine în urma vătămării. Ambele alineate ale Art. 200 prezintă cazurile și înfierează după gravitate: ucidere – 1-5 ani; lovire, vătămare, lovituri cauzatoare de moarte, adunate din Art. 193-195 – 1-3 luni. În regulă ar fi perioada de maxim 24 de ore de la naștere, fixată drept termen pentru astfel de condamnări, dereglată mi se pare, și este, pedepsirea când tu, legislator, recunoști existența unei stări de tulburare psihică la lăuze. Oricare ar fi perioada de detenție.
Chiar nu exista o cale de împreunare sub aceeași tutelă mamă și făt, nu le-ar fi stat bine ori în acest capitol patru, ori în precedentul, nu în ambele? Despre agresiuni asupra făt-frumosului nenăscut: întrerupere de sarcină și vătămare. Iar mi-e-aminte de referendum, cum fu el conceput fără să priceapă românul ce caută să aleagă, aidoma Al. 4, ce bagă la zdup ,,Când faptele au fost săvârșite de un medic…” Nu tu trimiteri ca la Al. 3 spre primele două, irelevante, nu tu acțiuni multiple, ci doar ipostaze și locații felurite pentru ,,întreruperea cursului sarcinii…”, pedepse și extensii: interdicția exercitării unor drepturi. Și inechități. Doar atât, 6-12 ani? N-o fi crimă să știi că ilegalitatea obstreticii pornită dincolo de cadrul adecvat, profesionist poate suprima nu doar o viață, ci măcar încă una? Până la 14 săptămâni îi poți face orice fătului, după riști condamnarea în doi timpi și tot atâtea mișcări, scapi doar dacă chiuretajul are efecte benefice asupra cuplului. (Art. 201)
Dacă nu ești mort se cheamă că ești vătămat. Făt… fiind. Da, dar nu. Art. 202. Al. 1 și 2 – despre vătămare în timpul nașterii și cele două consecințe: deficiențe și handicapuri după naștere sau moartea. I se spune într-un alineat împiedicare a instalării vieții extrauterine, în următorul consecința decesului la copil. Fie. Totuși. ,,Vătămarea fătului, în timpul nașterii, care a cauzat ulterior copilului o vătămare corporală…” De căutat înțelegerea cam cu mâna după ceafă, cauzare ulterioară…, oricum ai lua-o, tot la fel te scarpini. Pentru sensul ,,producere” a cauzării de asemenea avem o disfuncție lexicală, bombă cu efect întârziat…, așadar, cea mai bună formulă ar fi dat ca viabilă ,,consecința”. Responsabilitățile pentru actul medical ,,dăunător” sunt disculpabile la Al. 6, dacă au fost efectuate cu ,,… respectarea prevederilor specifice profesiei și au fost făcute în interesul femeii gravide sau al fătului, ca urmare a riscului inerent exercitării actului medical.” Eu aș fi adăugat și spațiul unde se desfășoară, la un anumit standard, și doar prin excepție pentru situațiile fortuite și locuri neconforme nașterii în condiții sterile și de securitate. Al. 7 disculpă gravida, ,,Vătămarea fătului în perioada sarcinii de către femeia însărcinată nu se pedepsește.”, dar e gata să-i ia gâtul la Al. 4: ,,… în timpul nașterii de către mama aflată în stare de tulburare psihică se sancționează cu pedeapsa prevăzută în alin. (1) și alin. (2), ale cărei limite se reduc la jumătate.” O altă ciudățenie apare la pedeapsa pentru moartea copilului: 2-7 ani – consecință a vătămării din timpul nașterii, 6 luni-3 ani – rezultantă a vătămării din timpul sarcinii.

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share