Fărădelegea lui Călin – Bre, de la…


De-un apelativ geamăn am avut parte la doar jumătate de zi de la ,,titlu-larizare”. Al reuniunii făcea referință la Moromeți, al meu e turcit.
Că-mi vine a le aplica cititorilor de lege, fiindcă m-am tot legat de făurarii ei, biciul corecțional pe care-l merită fără excepție. Sper că-mi veți acorda permisiunea unei paranteze, exact la momentul propice, înainte de-a discuta despre o particularitate a fraudei: cea informatică.
Dacă finalul anilor eliberează angajat și angajator de povara acumulărilor nervoase, tensiunilor, începutul are o menire specială: să le-ntoarcă înzecit. Scumpul nostru guvern, în dorința de-a face bine celor oblăduiți sub aripa-i protectoare, mai rău…. Găsește semeni ce-nțeleg pe dos sensul ,,ascuns” la vedere, răstălmăcind conținutul, trimițându-l în derizoriu. Mai precis, lasă în seama câtorva nepricepuți dumnezeirea calculului salarial. Și propriile considerații…. Greșite. Și ca să nu sporovăiesc în dorul lelii, m-am trezit, la fel ca anul precedent, în ipostaza defendării drepturilor, certe, salariale. Pricina – asemănătoare, cauza – baza factorului de multiplicare, salariul corespunzător minim brut pe țară. Diferențiat și gata a fi neonorat, ca urmare a lecturării defectuoase. Și lipsei de informare. Ar fi aflat, ,,binevoitorul” rău-făcător, de ceasul al doisprezecelea fixat în moment ultim pentru reglarea unei nedreptăți: amestecul etno-educațional – termen fortuit de numeroasele experiențe, lesne de descoperit din poziția terțului. Evaluările mele certifică existența în neamul românesc modern a încă două popoare, lângă cele notate cândva, ale orășenilor și țăranilor: deștepții cu studii superioare și proștii cu generale și medii. Prin urmare segregație. Pecuniară. Separare. Oarecum importantă. Oarecum nesemnificativă. Cumva 2080 este mai mic decât 2350. Cumva, după plata contribuțiilor, apropiate semnificativ. Doar de poftă: 2080×0,25+2080×0,1=728, 728+89=817, 2080-817=1263 salariu net/ G/M/Pl; 2350×0,25=588, 2350×0,1=235, 588+235=823, 823+114= 973, 2350-973=1413 salariu net/ S. 150 de lei întru deosebirea unora cu 8/12/13 ani de studiu de alții cu 15/17.
Supărare și nu prea. Expresia americană ,,Am încredere în justiție” are un corespondent românesc: Am încredere în lege. De aceea sunt aici să o critic pe cât ar fi de lăudat. Să invoc neștiința și ignoranța, relele practici, precum și voința potrivnică. Art. 249 al Codului Penal, despre frauda informatică, are câteva cuvinte pe care arondarea particularităților suspiciunilor mele le-ar transforma într-un super paragraf de pedepsit defectuoasele interpretări ale textelor de lege. Pe scurt, păgubirea unei persoane primește până la 7 ani de închisoare dacă un altul introduce, modifica șterge date informatice, împiedică sau restricționează accesul la sistem pentru beneficii materiale sau pentru sine. Fiindcă uneori se poate găsi cineva care nu-și dorește mai mult de-un băț în roțile….

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share