Căruța cu virgule – Versuri și vorbe


De ceva vreme, m-a bușit așa o… chestie… cum să-i zic io, ca să mă-nțelegeți… o bilostrofoceală cocomârliferă… Hai că mai bine de-atât nu poci să vă spui! Așa! Și când mă bușește… chestia asta, nu-mi dă sângele pe nas, da’ mă trezesc că fac nește versuri d-ealea de poezie cu rime-n coadă, ceva de speriat.
Și zic io, fără prea mare lipsă de modestie că dacă mă strofoc oleacă… da’ numa’ oleacă, le-aș face mai bune decât multe versuri ale (s)hiturilor de pe piața muzicală de la noi… Adică, mă uit așa cu spaimă și văz că n-au, bă, nene, niciun fior… nicio trăire… De logică nici nu mai încape vorbă! ,,Vorbele” cântecelor au fost înlocuite de diverse onomatopee, icnete, vaiete și alte sunete ale corpului uman. Și dă-i cu bumți-bumți… cu basul la maxim… și iar bumți-bumți… nu-ți fați idee, neicusorule! Par egzamplă, am luat io, la întâmplare o pesă care a făcut mare vâlvă la vremea ei, de-l cânta și copilu’ din… burta mă-sii! Ia!
,,Ale tale, ale tale
Sărutari criminale… etc
Refren:
Para papa para papa parara
Para papa para papa parara
Para papa para papa parara
A?… Ce vorgheești, bă! Artă, băăă! Filing, tată! Modern (s)talking! Da, știu shitul e vechi, acuma e altele, da’ orișicât… Ori io sunt nebun de nu mai înțeleg veața asta cu melodiile ei, ori sunt doar nebun!
Ei, și cum vă spusei mai adineauri, mi-am pus în cap să mă risc a face nește versuri… Și pentru început, am zis să lucrez cu ,,materialu’ clientului”, totuși… Așa că la versurile deja existente, mi-am permis (iertată-mi fie îndrăzneala!) să adaug câte ceva…
Deci, io zic că după ,,sărutări criminale” ar da foarte bine următoarele:
,,Epilări inghinale
Spălături stomacale
Spălături vaginale,
Materii fecale
Tulburări neuronale
Fisuri anale…etc
Și aș putea continua așa până mă plictisesc, dacă melodia n-ar trebui să aibă doar 3-4 minute de tortură… A! Și dup-aia, bag niște ,,para papa papa parara”! Ce papară mi-aș lua io de la nește pretinii mai scrofuloși cu textele și cu muzica! Da’ ce doresc io a spune aici? După cum se vede, pare simplu să scrii versuri pentru nește pese… superflue! Pfff…ce le știu! Păi dacă pesele nu arată în halul ăsta, nu e bune dă ,,heavy rotation” pă radiouri! Nu e ,,în trend”, auzi! Da-r-ar toți dracii ăia mari cornați în el de trend, cu cine l-a mai făcut pă fața pământului! Găsi-i-ar nebuneala pă toți ăștia de zice ei care pesă e bună și care nu!
Ei, na! Acuma m-oți face și hater de-ăla care urăște veața cu toate minunile ce ezistă într-însa! Da’ să știți de la mine, că m-am jurat pă versurili lu’ Smaili că dac-o hi și-o hi să-mi perd și bruma dă minte pă care o mai posedez și o să scriu versuri, n-o să fie de-alea ,,Neserioase”! A? Subtil, nu?… Adică nu de-alea dă mai sus sau ,,de unde vii la ora asta..”
Nu, dom’le! Versuri ca lumea, cu virgule, cu puncte, cu litere în ele și cu mesaj de largă respirație a eului liric care transcende din zbaterile interioare ale autorului care vrea să ne împărtășească din catharsis-ul lui personal, din veridicitatea și originalitatea stilului său profund ancorat în temporalitatea postmodernismului târziu, ceea ce incumbă din multitudinea elementelor stilistice folosite la… Pfff! Ia, gata! Cred c-am fost destul de clar!… Para papa parara…papara!

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share