Căruța cu virgule – Marea unire


După lupte seculare care au durat vreo 70 de ani, iată, visul nostru s-a-mplinit! Poporul român va sta de-a dreapta Tatălui! Va fi printre primele popoare care vor fi primite la EL!… Ce!… A, nuuu!… Iaaa..Nu, dom’le! N-o să murim cu toții! Așa ați înțeles?… Mă scuzați! Ei, nu trebuie să vă panicați! Era vorba de faptul că președintele nostru, deci reprezentantul poporului, va fi primit de președintele Americii, un fel de Dumnezeu al lumii astea de păcătoși!
Păi, daaaa! Da’ ce credeați?…Păi până la Dumnezeul adevărat, din Ceruri nu strică să te pui bine cu ăsta d-acilea de pe Pământ! Că până om apuca noi să urcăm pe vreo ,,stairway to heaven”, mai trebuie să ne îmbulzim pe ,,highway to hell”! Ei, și ăia care mai scapă, vor ajunge să dea mâna cu El!… Până una-alta, al nostru a dat mâna cu al lor! Io sunt curios dacă Trump i-o fi zis lu Klaus: ,,We’ll make Romania Great again!”… Măcar în glumă!… Că tot vine la anu’ centenarul existenței noastre ca stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil! Adică nu se divide, fiind el cam impar d.p.d.v matematic. Ei, asta nu înțeleg unii minoritari care tot ar vrea să fie divizibil! Ei, dar pentru că ne sunt niște simpațici, pentru ei am putea să găsim niște pari, din toată sărăcia… Ca să fim la… ,,paritate” cu ei! Unu la unu, zic!… Trăiască inspirația post-mortem a lu’ Antonie Iorgovan, părintele Constituției, că a apucat să scrie asta în primul articol… Că altfel, mă tem că eram divizibili demult!… Pari sau impari, iote că facem suta! Că, ce mai e suta în ziua de azi? Nu mai are nicio valoare!
Mă mai gândesc-eronat, desigur! – că în cinstea marii aniversări a Marii Uniri de la 1918, Unchiu’ Sam s-o fi gândit el cu mintea lui de yancheu să ne facă o surpriză! Un tort imens, din care să iasă o Moldovă goală și pusă pe… unire! Goală, adică în toată splendoarea ei! Chiar, bă! Cum ar fi asta? Că tot a zis Trump în campanie că e vremea naționalismului… sau cam așa ceva!… Și dacă tot s-a retras din Tratatul ăla de la Paris, ăla cu încălzirea globală&shit, ce putea să facă în schimb? Ce-o fi zis el în gândul lui: ,,A, da?! Vreți să vă luați soarta în propriile mâini? Luați-o p-asta!”… Ei, poate că Merkel n-are ce să ia în mână, da’ Micron, e posibil să mai aibă ceva… rămas de la nevastă-sa!
Da’ și Unirea asta, nu-i așa cum crede lumea… Da, da’ numa’ să ceară Klaus! Și să vrea și Putin! Cum i-o fi lui, ditamai țarul, să se apuce să-și mute Legiunea a XIV-a, așa… de sanchi! Că dac-o vrea, totuși, nu încape în Transnistria aia cât e de mare! Armata, nu Transnistria… Dar, wtf! We are the kings of the world! Trebuie să lucrăm la noile sloganuri de genul: ,,Unchiu’ Sam, noi te iubim! Ori murim, ori ne unim!” sau ,,Putin și poporul rus, întregire ne-au adus!”… Că așa e frumos! Să nu supărăm pe nimeni, că nu știi când se-ntoarce roata istoriei! Iar noi, numai când au vrut alții am dus-o bine…
Și dac-o hi să hie-așa, apăi îi ghini! Că de șaptezeci de ani i-a tot așteptat pe americani și n-au venit! Între timp, ca să nu ne plictisim, ne-am făcut de lucru, a cu Ceaușescu, ba cu Iliescu… Merităm și noi un premiu pentru răbdare! Ei, alt premiu, în afară de Bechtel… Noi vrem pământ! Că p-ăsta de-l avem l-am vândut! Deci, vrem alt pământ, ăla de peste Prut!… Ce?… Cum adică, nu vor?!… Păi, trebuie să vrea! Ce? E după ei?… ‘Nainte, ‘nainte, spre Marea Unire, tovarăși!
LATER EDIT. Ce bine e să ai prieteni! Puțini, dar de calitate! Și să fie cu ochiul pe tine și să-ți dea idei gratis! Par egzamplu, Marius, care mi-a dat o idee în completarea celor de mai sus.. Carevasăzică, americanii ne-au dat deja o ditamai MAREA UNIRE, în persoana unui Boeing 737-800.
Se nasc niște întrebări:
1. Ori o fi premoniție că vom avea Marea Unire cu Moldova, livrată de americani;
2. Ori o fi o simulare de dezastru, în sensul că ne-o arată, dar ne uităm la ea cum își ia zborul, după principiul ,,Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă și-n traistă!”;
3. Ori ni se dă de-nțeles că, în ambele cazuri, și pentru Boeing și pentru Moldova, vom plăti scump! Foarte scump! Nici dincolo nu e mai ieftin! Deocamdată, unirea e în ,,leasing”, dar după ce o să plătim ,,ratele”, s-ar putea să fie a noastră, definitiv!

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share