Căruța cu virgule – Despre Unire, altfel


Fraților, așa nu se mai poate! Păi, până când o viață amară și un trai nefericit și neunit cu Basarabia noastră? Cine nu vorbește de Unire acum să tacă pentru vecie!
Hmm! Tocmai ce terminaserăm de rezolvat cestiuni arzătoare la ordinea zilei și a venit la rând și Unirea! Sau… REUNIREA, depinde de interpretare! Carevasăzică, deci, așadar și prin urmare, vrem din nou ROMÂNIA MARE! Brusc, treaba asta s-a transformat în ,,proiect de țară” și preluat la repezeală de partidele politice, bucuroase că au găsit un subiect de manipulare. Că, lipsiți de imaginație cum sunt, intraseră în panică din lipsă de slogan. Așa că, dacă tot le-a fost ,,servit” subiectul ăsta, l-au înghițit cu bucurie…
Discutăm deci, de Unirea Basarabiei cu România, într-un context foarte complicat al relațiilor internaționale, mai ales al relațiilor noastre cu rușii. Nu știu ce părere or avea ei de treaba asta (că trebuie să aibă și ei o părere, neapărat!) dar o putem intui din desfășurarea evenimentelor din Piața Universității. Adicătelea, vin niște oameni, numiți unioniști, oameni de bine, aflați de partea luminoasă a Forței și își strigă idealurile în mod pașnic. Pașnic, pașnic, dar n-ar avea nici un haz dacă nu simți amenințarea forței, mai exact a părții întunecate a ei, în cazul nostru, Jandarmeria. Fără săbii-laser dar cu tradiționalele bastoane binefăcătoare în afecțiunile sistemului osos, aceștia ,,și-au făcut datoria”. După principiul ,,no pain, no gain”, demonstranții au primit cu bucurie beneficiile curative ale bastoanelor negre, ba chiar au plătit tribut dubelor prin înșiși liderii lor! Ce dovadă de sacrificiu mai mare ați vrea, decât asta, de a te jertfi pe altarul acestei cauze nobile? Și ce altă dovadă de eficiență a forțelor de ordine mai vreți dacă nu aceea de a identifica cu maximă precizie fix pe ăia care contează, adică pe lideri? ,,Search and destroy”, băieți! Buun! Asta ar fi un aspect al problemei. Un alt aspect ar fi acela al imaginii, fie ea și deformată. Văzând lumea asemenea răspuns la o dorință atât de arzătoare a românilor, ce-o zice ea? Lumea, adică! Bă, iote că unii din Republica România vor să se unească cu alții din Republica Moldova iar STATUL ROMÂN nu e de acord! Deci, Unirea contravine ,,interesului național”, cum ar zice un pușcăriabil în viață și încă liber!… Deci (iar deci!), ăia merită toate bastoanele din lume pe cârca lor de unioniști rebeli și bravo statului român că păstrează legea și ordinea!
Pe de altă parte… a Prutului, ce-or zice săracii unioniști, așa puțini cum sunt ei? ,,Văleu! Da’ și-i traba așeea, la România? Pi, dacî voi nu ni vreț, niși noi n-o sî vă mai vriem!” Tocmai când se hotărâseră și ei să ne vrea, pare că ne-am sucit noi! De fapt, percepția la nivelul mentalului colectiv e că nu TOȚI românii vor Unirea, la fel cum nici TOȚI moldovenii n-o vor! Numai unii, așa cum e și cu autonomia aia a ținutului secuiesc. E doar o marotă folosită doar de unii pentru a-și justifica existența lor pe acest pământ!… Ca să sucească mințile unioniștilor de ambele părți ale Prutului, mașinăria de propagandă rusească, s-a pus în mișcare, iar ceea ce vedem acum este parte a planului de manipulare și de creare a confuziei ideatice. După principiul ,,dacă nu-i poți convinge, zăpăcește-i”, se induce acea stare de incertitudine și confuzie în rândul masei, pentru a nu se coagula acea idee în rândul maselor largi, populare! Treabă de manual, făcută ca la manual, manual! Io mi-aduc aminte că primul care a venit cu o idee concretă despre Unire a fost nebunu’ de Băsescu, din gura căruia, pe lângă tot felul de porcării, a ieșit și ideea asta! Ba mai mult, printre rânduri a dat de înțeles că asta s-ar putea întâmpla în 2018, adică fix la 100 de ani de la Marea Unire! Treabă gândită, planificată, de oameni cu viziune! N-ai zice că în România ar mai exista așa ceva! Și până la urmă ,,cum ar fi dac-ar fi, iar duminică-ntr-o zi”, vorba cântecului? Păi, io zic că după ce s-or înmuia bastoanele jandarmilor, iar noi ne vom plimba pe ,,podul de flori” la vestitele crame ale fraților noștri din Chișinău, ,,prima prioritate” ar fi schimbarea imnului de stat! Că nu mai merge atunci cu ,,deșteaptă-te”! Gata! Ne-am deșteptat și din somn și din… prostie și le-am arătat la toți dușmanii că am obținut ce-am vrut!
În al doilea rând, ne vom putea numi ,,Statele Unite ale României” și vom impresiona și pe Unchiul Sam, căruia îi vom da astfel dovada supremă de loialitate și parteneriat până la moarte și dincolo de ea… Mulțumindu-i astfel pentru sprijinul acordat în atingerea acestui scop nobil ce stătea de veacuri pe sufletul nostru chinuit de popor mioritic…
În al treilea rând, se va vedea că gazoductul de la Ungheni, milioanele acordate fraților noștri n-au fost în zadar, ba chiar au fost premeditate…
În al patrulea rând… să vedem ce zice și Putin de treaba asta! Oricum Legiunea a XIV a rusească e în Transnistria, deci, ar putea să-i rămână Rusiei, să se spele ei pe cap cu Tiraspolul lor cu tot! Io zic că s-ar băga la trocul ăsta: Transnistria contra Moldova!
Cred c-ar fi bine să mă opresc din aberații, pentru că, nu-i așa?, ,,adevărul e dincolo de noi”, iar ceea ce pălăvrăgesc io acilea nu e decât rodul unei profunde necunoașteri a contextului istoric și politic, pe care numai ,,cei aleși” îl știu, iar ei, nu au alt țel în viață decât binele poporului din care se trag, apărarea lui prin luptă și chiar sacrificiul suprem… Gata!

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share