Calendar științific: 23 aprilie 2015

23 aprilie 2015

23 aprilie

 

Pe 23 aprilie 1564, lumea câștiga una dintre cele mai frumoase minți ale sale. Se năștea Bardul din Avon, dramaturgul cel mai jucat pe scenele lumii, marele William Shakespeare. William Shakespeare a fost fiul lui John Shakespeare, un negustor de mănuși de succes și un membru al consiliului municipal, originar din Snitterfield, si al lui Mary Arden, fiica unui prosper fermier. S-a născut în Stratford-upon-Avon și a fost botezat acolo la 26 aprilie 1564. Ziua sa de naștere adevărată rămâne neștiută, dar e atribuită zilei de 23 aprilie, Ziua Sfântului George (St. George’s Day). A fost al treilea copil din opt și fiul care a supraviețuit cel mai mult.

Înfrânge-ţi durerea, fii vesel de se poate, căci tot la zi ajunge şi cea mai lungă noapte.

Pe data de 23 aprilie 62, la ora 3:50 PM, se lansa la Cape Canaveral, Florida, satelitul Ranger IV. Așa cum se intenționase, acesta a aselenizat trei zile mai târziu, pe 26 aprilie, fiind primul satelit american care a poposit pe suprafața Lunii.

În data de 23 aprilie 1827, William Rowan Hamilton își prezenta în fața auditoriului de la  Royal Irish Academy, din Dublin, lucrarea sa numită Theory of Systems of Rays, cuprinzând studii complexe ale luminii, ce au combinat, pentru prima dată, metode din mecanică, optică și matematică. Deși având doar 21 de ani, lucrarea sa este una dintre cele mai importante din studiul opticii, fiind la baza dezvoltării teoriei existenței luminii ca undă, în care se spune că lumina este o formă de energie care călătorește în unde.

Pe 23 aprilie 1982, la spitalul Massachussetts General Hospital din  Boston, SUA, se realiza primul transplant de piele artificială la un pacient.

 

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share