Calendar științific: 2 iunie 2015

2 Iunie

 

2 iunie

Pe 2 iunie 1739 a fost fondată Academia Regală Suedeză de Științe, o organizație științifică independentă, neguvernamentală care dorește să promoveze științele, în general științele naturale și matematica. Structura actuală a academiei a fost fixată în anul 1820 de savantul Jöns Jakob Berzelius. Academia a fost fondată  de către următoarele persoane: Carl Linnaeus, Jonas Alströmer, Mårten Triewald, Sten Carl Bielke, Carl Wilhelm Cederhielm și Anders Johan von Höpken.

Pe 2 iunie 1922 se năștea Clair Cameron Patterson, geochimist născut în Mitchellville, Iowa, Statele Unite. Meritul său, printre altele mai mici, este acela de-a fi aflat că vârsta Pământului este de 4,55 miliarde de ani. Acesta a reușit performanța inventând o nouă metodă de măsurare cu ajutorul unui izotop de plumb . Totodată, datorită lui Patterson a fost introdusă Legea Aerului Curat din 1970 și mai apoi excluderea din vânzare a tuturor derivatelor petroliere cu plumb din Statele Unite, începând cu 1986.

Pe 2 iunie 1686 se publica lucrarea Principia a lui Newton la Royal Society.

Pe 2 iunie 1858 era observată pentru prima dată o nouă cometă. Aceasta a fost numită Cometa Donati, după cel care a descoperit-o –  Giovanni Battista Donati.

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share