Calendar științific: 11 mai 2015

11 Mai

Emanoil_Bacaloglu 11 mai

Pe data de 11 mai 1830 se năștea Emanoil Bacaloglu, fizician, chimist și matematician român, de origine greacă. A fost profesor de fizică la Universitatea București și membru titular al Academiei Române din 1879. A participat la Revoluția de la 1848. Este creditat cu primele lucrări științifice românești de matematică, fizică și chimie, contribuind astfel la crearea terminologiei în limba română pentru aceste domenii. Este unul dintre principalii inițiatori ai „Societății de științe fizice”, înființată în 1890.

Pe 11 mai Johann Friedrich Blumenbach, antropolog și biolog german, unul dintre primii care a studiat specia umană prin prisma științelor naturale. Aplicând anatomia comparativă, a reușit să clasifice rasele umane, identificând cinci astfel de tipuri rasiale.

Din data de 11 mai 868 se pare că avem prima carte scrisă și datată. Aceasta a fost Sutra Diamant(  Vajracchedikā Prajñāpāramitā Sūtra fiind denumirea completă în sancrită).

În 11 mai 1951, Jay Forrester a descoperit o modalitate de a organiza memoriile cu miez magnetic, oferind o aplicație mai practică decât precedentele conexiuni seriale. Astfel, calculatoarele au devenit mai rapide și acum puteau avea și memorii mai mari.

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share