Brigada diverse – T(e)o: – An(a), (e) hal(a) me(a)!

11, 13 noiembrie 2020
Românașii noștri numai români nu se mai numesc. Le ținem noi socoteala. Ei prea puțin. Hălăduiesc prin Hollywood ca pe-acasă, una cenușie. Mona Garcea. Fiindcă-i plăceau comedioarele englezești până s-o apuce 11 ani, fără să înțeleagă o iotă. Acum…. It’s so different.
Antoane franțuz, să nu te prindă flama după lectura trăsăturilor de sub hijab și să nu-ți faci iluzia unui colorit dincolo de măsliniu. Mai curând rămâi la prinții tăi nani.
Găsesc în perioada de față cea mai propice studiului. Exercițiului. Transpirației. Fulgerărilor minții. Fuga degetelor. Ascult… și mă… de cerința elevilor: vrem matematică, vrem olimpiadă. Foarte bine. Va veni. Până la concurs luați toată colecția Gazetei Matematice de la 1900… și știam, și scrisesem cum a luat ființă societatea și revista.
Bani. Corect. Dar fir-ar ele de cinci miliarde în 7 ani, numai în spitale să le înfundăm?
Flagelul urii are prospături. Ciuma culorii omului de rând s-a transformat în ștreang pentru sângele albastru. Politic.
Oamenii și microorganismele, orice titulatură ar avea, circulă de obicei nestingherite. Când unii și altele au ,,patima” înrudirii, pasageră sau definitivă, călătoresc împreună. Și schimbă impresii, parteneri…. Părere din panoplia științifică galică.
Când ploua cu marsit și zgură la Râmnic, înghițea poporul râbnic cu nesaț. Însă cine să mai recunoască? Atât a avut România poluare. Prin silvele dintre munți, siebenbürger-ul prezidențial, și-n vreo două răzlețite combinate.
Cu asemenea întrebare trebuia începută democrația. De ce să tot operezi în detrimentul cotidianului și viitorului tinerimii? Concepută pe calapodul social actual este o minciună. Deocamdată mor cei bătrâni, un medicament, un sprijin mizer n-au nicio putere, binefacere nici atât nu poate fi considerată. Durerea mare este alta: în oala asta a dezastrului sunt și găinile ramolite, și puii ieșiți din găoace.
Gripă virusiană, cataclism social, sanitar, lacăt pe tot. Cu o unică permisiune belgiană: un singur partener de câlins-uri. Ce mă miră, fiindcă poza face cât o mie de cuvinte la cititorul de articole, trimite la ipostaza damă-damă. E cu… dus și întors?
Da. Tehnologie. Învățământ de sorginte bleumarin. Promis. Doar o promisiune.
Sclavagismul a găsit o nouă gazdă. Germania. Tip nou. Bolnav, copt, aproape mort, medicul ,,să vie la servici”. Iar dacă mă iau după nea Ștefănescu, cu Fuhrerul, lider în toată strictețea dicționarului, le-aș ura Heil din toată inima. Să mai doftoricească și să vindece.
Fixațiile politice au corespondent în cele psihiatrice. Cine vede doar două culori….
La liceu se pregăteau mici scheciuri în cadrul brigăzii artistice. O punere în scenă sofisticată la al nostru 7 buzoian, diferită de stângăciile concurenților omologi. Unul dintre ele folosea teorema reducerii la absurd. De la nevoia frecventării școlii la lipsa totală. Un deștept pe Facebook clădește una asemănătoare. Rezultatul fiind un eșec. Identic raționamentul. După școli enumeră restaurantele, după ele teatrele, la o mică distanță dispune datinile și botezurile. Crezând că fără ele se trăiește ,,un pic mai mult”. Decepționat astfel: ,,Să trăim ca să ce?…” Amice, ca să trăim!
S-au fraudat alegerile în SUA? Când nu s-au?, aceasta este întrebarea.

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share