Brigada diverse – Sta(g)iunea 202(1) – (F)oi M(o)i


14, 15 mai 2020
Ce-mi vine mie pe ăștia cu masă și casă. Reduceri de peste jumătate din preț. Le venea pe tavă lume multă și… să le vâre necondiționat toate sumele strânse vreodată. Iar românul, considerându-se adoptat de gardienii raiului, s-a-nchinat vară de vară, concediu de concediu, weekend de sfârșit de săptămână făcătorului de trai….
Niște jeguri, niște fierturi și friptane de cârpe de bucătărie tratate regește la preț. Dar corect pentru credulitatea autohtonă. Chiar așa de greu este să faci un pas peste drum ca să vezi că la super, mini, maxi magazin o gură de apă și un covrig te înnobilează cu un rest consistent în portofel, că nu sărăcești după ce ți-ai satisfăcut nevoia ordinară a supraviețuirii de pe o zi pe alta?
Sau să rămâi demn acasă unde nimeni nu-și vâră nasul în ciorba ta. Revine motivul popular al revoluției, mai dihai, mai bine pus la punct și mai întinerit. Babele cu grenade și bombe la sacoșă au predat ștafeta nepoatelor absolvente de facultate. Tot acolo. În maghernița de la țară, lipită cu pământ, joasă cât să dea oamenii legii cu capul în streașină, verde, de ai cărei pereți stau rezemate obiectele de tranzit intercomunal: patru biciclete tohan.
Bărbile iraniene nu puteau rămâne fără pereche. Se cădea un păr claie la fel de…. Ce să pară mai amenințător? O fătucă șefă de teroriști, declarați nominal, dibuiți de poliție, poate, ori armatele ungare pregătite prin universitățile de vară girate de însuși președintele țării gazdă? Fiindcă sigur participarea lui Băsescu, azi mare opozant al ideilor subversive, nu putea fi o întâmplare, iar stagiul respectiv un episod stingher în limba maghiară. Nu credeți că ele, un succes declarat de același, continuă? Că alb-verdele consecvent va avea urmări?
Adevărul. Problemele artificiale conduc intențiile omenirii. Că studiu dâncian, că realitate, principala disfuncție socială o reprezintă vagabondajul și subteranele traiului din tranzacții cu caracter ilicit. Nemunca, necinstea, neștiința. Violența, intimidarea, impertinența. Impresia vieții veșnice, frumuseții infinite, puterii nemăsurate. Parazitarea, amestecul etnic, balansarea către minoritate în detrimentul celor în drept. Și mulți.
……………………………………………………………….
Bate vântul, zadarnic. Nu există forță a naturii care să împiedice omenirea să meargă mai departe. Schimbându-se data la 15, fiind 1:30, destrămându-se ițele năvodului coronarian ce-a ținut-o departe de ea însăși, râmnicenii au rupt lanțurile prizonieratului și-au dat foc cailor putere. Parcă mi-era…. Silă de atâta vânzoleală. Aici în târgul unde nu se întâmplă, mă rog, mai nimic.
…………………………………………………………………
După 12 ore o sumă consistentă de accidente. O tristă constatare. Ne-a întrecut Ucraina și Bangladeshul la grosul posesorilor de virusuri.
Toate de Doru’ Mariei. Despre care veți mai auzi. Peste cinci zile.

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share