Brigada diverse – Po(t)or (n)esemnat

8, 9, 20 septembrie 2020
Ne normalizăm. Măștile jos, copiii la școală, ploaie în Costinești, cangurienii acasă, companiile la mezat, refuzuri în fața temei, ritualuri în locul meseriei, moarte contra moarte, cereri în piața și gura mari, victorii și satisfacții, surugii necusurgii, planuri de bătaie, portrete surâzătoare spre toată suflarea școlărească, spirit versus materie, zboruri puerile la stele, riduri de expresie, iatagane turcești, lei pe lună și pământ, cu trei metri mai aproape de Dumnezeu, pasiunea pentru rom, moarte subită, fluturi și vaci, integrale de la card până la bancomat, dileme noi, cenușă în păr, istoria religiilor.
………….
Până să se-nțeleagă mizele politice, se vor consuma destule ,,verdețuri” pe alte șesuri. Democrația câștigă în alt loc decât Facebook.
Adu, Doamne, industria românească înapoi! Să ne umple de toate noxele. Să ne inunde plămânii, ochii, nările de negru de fum, azbest, păcură…. De-i poluare, să se știe, azi numai de la țevile altor nații.
Cad păsările de oțel. Se ridică de la sol nemascate, se înturnează când intestinele li se împestrițează. Iată lege: cine nu respectă purtarea botniței, va fi aruncat din avion. Cu sau fără parașută.
,,Om de valoare” dat la schimb pe cel de succes. Spor, ce să zic! Politiciene….
Citirea plămânilor de pe față este o noutate. Calm, băiete! Să vezi când vei fi nevoit să consulți pulmonii online sau la telefon. Atunci meserie!
Bill al porților, mai ales al ferestrelor, o ține pe-a lui. De la vaccinuri a ajuns la energii nucleare. O să mâncăm atomi de uraniu și-o să supraviețuim o eternitate. Însă le cam dă peste cap studiile și experimentele robotologilor.
Mi-s sătul de pomană. Totuși, parcă tot mai bună-i coliva. Gratis. C-o fi și covrig lângă…. A nu se particulariza numai la Buzău, pe lângă nevoiașii dependenți de DAS, sunt destui ce pun mâna pe lopată și sapă fără inițiativa altora. Aici numărătoarea ar trebui contabilizată etnic. Poate și rural.
…………
Se zămisliră și vremuri sterpe, iar din flori, fete, filme și băiețași nu se construiesc civilizațiile. Nici nu se culeg laurii ziaristicii. Ba se curbează spațiul, ba se mai botează câte-un franțuz. Tot în zona regizorală, mai cocoșată, mai șchiopătată….
Maneliștii au răzbit. Își impun și-n politică textele, dând candidaturilor nu succes, ci valoare. Alăturate omului produc efectul primordial: interesul poartă fesul.
Mă… ca…, vreau… ca…. Până la urmă, tată, la șase ani se conturează personalitățile. Selly ăsta o fi având?
Care artă, nea Tudore? N-ai auzit că, în culmea lui, capitalismul duce la același despotism?
Nu știu de unde culege radioăstadeștept informațiile. Simt că mi se ridică la creieri durerile gândindu-mă că numai nouă, bărbaților, ne e dat să suferim groaznic de pe urma Covid-ului. Analog damele ar percepe semnele existenței virusului ținându-se de… burtă.
Unii le cad la picioare politicienilor de valoare, eu doar le mai aranjez din când în când microfoanele.

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share