Brigada diverse – Ploa(p)e (p)e stel(ă)


13-14 august 2020
Scai. Un semen de-al chitailor, o ea vindecată, după patru luni s-a reactivat. Ce ți-e și cu tratamentele astea. Că unul dădu masca pe panaceu. Ceea ce la televiziune-i cu putincioșie a se afișa cu majuscule.
Am dedus de la ora unu la 21 (ploile astrale se incriminează) că ospețele neo-românești trebuie închise în cămeșă de forță și studiate atent de nevrologie. Și-i simplă cercarea comparativă. La ,,ila-ila” mod popular cu apogiaturi, se ating fibrele baziliare, Corti, declanșatoare ale senzorilor de tastare și deversare galenică. Ceea ce la cromatice ne-neaoșe se blochează. Admirativ.
Iarăși mă nărăvesc a afirma că părerile despre cântec se despart de unilateral. În particular, claviaturile alb-negre lemn natural nu pot alcătui orhestre din lipsă de variație și spațiu. De aceea Cella și Dan, pe la veacul plenar al ,,Vrâncioaiei”, s-au porobotit în fața unei vechituri de Steinway pentr-un ,,jazz mic”. Dânsa diminutivă. În general, ,,clapele” negre nu pot pune decât de-o bandă.
Din serialul se…. Se ia o hanță. Se caută garderobier. Se comandă unui lacheu. Se…. În mod precis există șansa unei vârste venerabile cotizante la procesul profesional. Funcțiune ce ține sistemele principale viabile. Cele medicale.
Îmi știe citadela aversiunea față de…. Când și când mai las loc de bună dimineața, dând-o pe-un turvin glacial. Morbid luni….
Iară un miez de noapte escaladat în neștiință.
Pelicula tumescenței linguale de prin aprilie 2019 a rulat automat. Consimilitudinea m-a marcat profund. Mai multe. Băbeasca vizionare, edictul tratamental de deces pe zi ce trece, vicisitudinile intrării la felcerii intimați, nu-l enumăr și pe-al…, m-au transformat în arbitru și asesor. Pe bună dreptate. Nici ,,siguranța” simptomelor, transferabile de la pacient la pacient, nici sfezile părelnice interpretative nu scot cazul medical la liman și subiectul pe picioare din spitale. Ceea ce face din licențiatul rutinat un pericol. Un metodist înlemnit în crusta nivelului de cunoaștere instaurat la maxim zece ani de la terminarea facultății.
Înseamnă…. Tândălire. La Nicu micu’ fiindcă a cabrat între timp și nici măcar două ecuații lexico-verbale nu mai știe a demitiza, la juriul descifrator pentru cele 6 ceasuri depuse zadarnic în ciorne. De-aici până aici ,,doctor”, de dincoace să se înfățișeze geniile. Doar remarc după rândurile cafardului. Părtinitor.
În grupa de donatori onorifici de tacriruri se înscrie omul cu chitara. Având conștiința banului cuvenit. La o asemenea muzicalitate mai să-ți vină să trăiești într-o Românie tistașă.
Să se aibă în vedere că subscriu ideilor interesante. Văd în deținătorii de purcele (epopee dex-icală) atât cât distinge oricine: porții de ramstec, sub un cap evident micșorat. Minte….

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share