Brigada diverse – Cu(i), (b)ă (o)lace?

19, 20 noiembrie 2020
Prea citit nu sunt, la televizor privesc arar, internetului îi dau târcoale la nevoie.
Mă și mir uneori de ce. În schimb, nu sunt decepționat că alții sunt mai deștepți ca mine și-au mărunțit operele marelui Will până la ultima buche.
La telefon: ,,- Bună…” – când îl apucă pe om durerile nefacerii stă la mâna hazardului -, în limba împleticită a cantoanelor. ,,Da, cu ce vă putem ajuta?” – ca la cartea comunicării. ,,Nu mai am gust, miros (nu în sensul peiorativ al cuvântului) – tot din gura inițiatorului apelului -, și m-au cam lăsat puterile.” ,,Prea bine, domnule (adică am înțeles mesajul) – tot… din a celuilalt interlocutor -! Cum vă numiți?” ,,Hans…” ,,Seria cărții de identitate, vă rog – elvețienește de-a binelea -!” ,,12….” ,,Îmi pare rău – cu aceeași amabilitate teutonă (?) -, figurați pe listele noastre ca delicvent. Nu ați respectat restricțiile privitoare la măsurile anti Covid și aveți o amendă pentru nepurtarea măștii. O zi…” Și așa rămase cetățeanul nostru cu buza umflată, plămânii inundați de virusuri….
Dă fiecare cu presupusul. La ce a fost și pe timpul sosirii lui inopinate în muzica românească. Teorii conspirative, de ce a plecat Cotabiță, de unde a venit el, ce-i cu Temistocle Nikos, ce caută Vrabete, de unde a apărut ăsta cu new wave-ul lui și i-a lăsat pe toți… cu gura căscată – am renunțat la uzul cârpei protectoare ca etalon? Că Dolly Parton donă milionul… e doar în state, 50 minus sau plus unu, ce-au alăptat ascultătorii de la ea, dar ce răsplată fuse la dânsa de la ei. Să lăsăm românului statutul căpătat, îl merită. Că mai dă din gură ,,atonal” este altceva.
Saluturile politice…. să nu uităm că oricine s-a zămislit în R. Moldova, mica planetă a răsfățului neo-doctrinar românesc, și a crescut prin preajma Chișinăului, e tot un pui de rusnac. Maia n-o fi chinezoaică. Iar aceasta, este, oricând vrea Vladimir, pionul lui. Om și pământ.
Porcul deh, mic, să-ncapă în instantanee mai mulți, cu șanse de ,,Pune mâna pe Vasilică…” ca să-mi meargă bine. Vițelul, mai măricel, unul pe pagină. De facebook. ,,Vremuri grele…” Cică.
…………
Rușinea are atuurile omenești. Cu ea, mai mult fără, va trebui să găsim o cale să supraviețuim. Și am certitudini. Când discutăm despre boli contagioase este nevoie de sinceritate, altfel nici coditul, nici neinformatul nu vor mai apuca ziua de mâine.
Până mâine se mai infectează încă o mână de tătari. Carantinați de azi Constanța, fiindcă testații sunt pozitivi încă de ieri. Ori altă localitate.
Eu și Raoult ce suntem de părere că valul doi este ficțiune. Nu i-am văzut coada nici întâiului.
Mă nene, dacă-i neamț! Nu trece de el nici cu covid, nici cu mașina, nici cu carnetul de deputat. Zwei politzei!
,,Fulărelul, mamă, la gură, să nu răcești!” Prietene, masca, dacă nu vrei să te ia Aghiuță! Fără să pui botul la ăi danezi ce pun la cale studii. Chiar și așa, între 1,8 și 2,1 procente sunt morți. La mie, la milion sau miliard.
La arăboi este unul în familie care verifică tot. Așa și șeicul și cine-i mai mare peste el. Are drept de viață, moarte și control peste toți supușii săi. Arafat n-o fi dac, de-aia se visează deja stăpânitorul credincioșilor și-o să ne monitorizeze culcatul în pat. Dar mi-s pregătit. Am deja martori că mental pot purta masca și-n somn.
Și să se grăbească, căci mâine-poimâine se va scula maian bădic-austrian și-i va răspopi pe islamiști.
Ce lovitură! Marca badea Cîțuan. Trece sănătatea la înțărcat, o extrage de la tetina bugetară. Vai de ea! (Păcat că a devenit amintire o astfel de știre. Azi suge nestingherit de la două.)
Trecem la sistemul rusesc de excelență. Cinci pentru foarte bine. Șase excelentului. Șapte cui este extraordinar. Opt genialității. Da, așa poți oferi burse.
Viu de-acasă acu. De-aia se-mbolnăvesc mai greu spre deloc toți șmecherii. Fac gargară. Și gargara cu ce se execută? Cu apă de gură. Spaima Covidului!

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share