Brigada diverse – Concer(n)

23 august 2020
În buclă. Cascada știrească olăcită (olăcărită) cu menzilul e de altă factură. Duce-n codru, la izvor, pasul mândru și ferice,-al neaoșului călător. Atât mi-ar trebui, să iau de bune toate din gura pocânzeilor televizați la final de săptămână!
S-o alege praful și de ,,urlătoare”. Pân’ la ele deversându-și neamul odoarele, dejecțiile, netrebuincioasele. Ca-n pădure. Potrivire. Locații diferite. La noi, la Buzău, aceeași vipie, același elan, același șvung. Deie-i apă rece românului de pe…. Și ce-o urma….
De-ar fi doar admirativă pornirea, frumușel stat pe margine, călcat în vârfurile picioarelor, înălțată privirea, cu orar, de ici până dincolo. Dar omu-i ca maimuța. Se pupuie, se zgreapțănă de smocuri, le spoliază până la despuiere, lăsând bietul izbuc calic, ducând pe apa sâmbetei – zi turistică – toată strânsura milenară.
Înainte cu politica. Eticii sociale. Șef să fii, cules și pus în glastră. A mai mândră între flori. Între. Mulțămiri și ajutor celest, deci, tuturor. C-așa mi-am fost de dosănit să fiu pe același piedestal și ăl mai gurău să-și prezinte omagiile singular.
Anumite părți din corp nu necesită expozeu. Alăturea, se anihilează reciproc. Geaba sufruncea bibilită, dacă mutra-i ponosită.
Încă o dată schema divizorilor comuni. 120 la 1200. 3 la 4800. Teutonii și schemele lor. Acceptară acum 90 de ani și alții minimul, practicul și sigurul, până le-a raționalizat Adolf viața, porționând-o după chef. Înc-o dată n-o fi foc. Eșantionul de 3 ori 5 ori 8 va primi înzecită multiplicarea în euro. 3 ani. Să se-ntoarcă și Lenin oare? Strănutai, încuviințare de sus! 120 de auto-oprimați, 3 cu toți posmagii muiați. Bursieri. Studenți. Să nu facă nimicuța. Cernuți cu grijă. Ălor mai trândavi asigurându-li-se 1600 de euro. Tanjă mare, însă. Formular. Patru chestionări. Propuneri. Expoziție: ,,Școala inconsistenței pentru o viață mai bună!” Mă mai combate cineva?
Asienii purtau și înainte mască. Chinezii de ce-ar mai da-o jos?
La clasa a IV-a elevul-copil are aproape 12 ani. Coroborând dorințele procurorilor români cu propunerile francezilor, desigur, niqab-uri pentru toți.
Cine are palățuri, are și biștari. Cineva doar să îndrăznească a-i dijmui, zeciui….
Am o soluție. Peste 50 de ani la pensie. Să nu-i mai dârdâie pantalonii lui Emilian când s-or redeschide stabilimentele educaționale.
Barbaria. Numai ce se stinse o beligeranță, la răspântia tulipelor cu pacea, stradală, înmiresmată cu…. Vorbe din popor. Două mogâldețe. La ce să te fi așteptat la 23 de ani de la finișul războiului? La tancuri în Varșovia.
Unora li se cuvin ,,hoarde” de spectatori. Nu oricui și oricând…. Nimerită pauza pandemică, de adunat și scăzut meritele artisticimii și mai dat și câte-un ho! Măcar în gând.
Nu prea înțeleg de unde-și procură unii volnicii și ce-i îndeamnă să impună obținerea lor. Îndeplinirea contractelor nu-i privește. ,,De-o pildă” fiindcă nu se cade, de-o alta fiindcă nu pricep cu ce se asezonează meniurile inginerești. Iar la final nu răspund ei. Polemiștii net-uiști.
Emilian, Emilia. Unu la sută, zici. Ar fi cam două milioane. Crezi? Susții că atâtea proptele mai are cultura, Popeasco? Ești… super optimistă!

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share