Brigada diverse – (C)lei (d)e (r)ânză

20, 27 septembrie 2020
Ca să fii român, trebuie să posezi măcar un nume. Așa, și Arafat, și încă vreo doi africani ar pretinde că strămoș le-a fost Decebal. Și-ar cam fi păcat să dăm modernității o astfel de faptă. Peste Prut nu mai vorbim. Măcar un escu în coadă să fie sau unealtă ca să pretinzi identitatea. Moldovenească.
Dantelăriile sunt ceva grozav. Înșiră modelele universale la nivel de ingliță. Fiind redate la modul abstract pe cârpele apretate prinse în rame. Simplu, vulgar de aruncat cu borcănelul școlar în care ciracii înmoaie pensula, extraor…. La întrecere cu Jumbo, elefantul impresionist….
Posesiunile faciale țin de câteva scheme andocate la babaua arborelui adn-ic, conferind expozeurilor publice ceea ce încântă și dă încredere. Depinde de cât de largă deschiderea gurii.
Bătăile au, în rându-le, proveniență divină. Raiul creator furnizând noi forme și înțelesuri. Darămite sonorități. Deosebite prin diversitate carnală fesieră. De aceea femeile excelează.
De la vendori vendabilitatea. Căci de la Untold zecile de milioane. Poate sute.
Bill nu glumește. Nu șuguie. Are treburi serioase. Are în sânge salvarea omenirii. Și cu știința stă bine. Chiar prognoza. Vede de departe că 21 al lui 20 va restabiliza superstatele și…. Vezi, nene Bill, unii urcă în prezent, alții călătoresc în trecut. Și un sfert de veac e un prim pas pentru omenire. Moment prielnic să mai îndrepte din greșeli. Credulitatea aferentă credibilității.
……………
Și tot Bill. Dădusem la spate…. Mirat că șapte miliarde de asimilări produc la unison o singură părere. Oare lui i se datorează Windows-ul?
Să fie diacriticele specifice lui a și i problema.
Vălei! Sare mongolul la țeasta română. Plânge umărul doftoricesc că nu și-a primit ploconul de la cășile de sănătate, că n-a mai vrut cronicul să dea un semn…. De mila măriei sale….
Ca un durăit a picat pe capul meu vestea neașteptată. Aferim, Doamne, că nu-s multe la om, doar patru hernii. Numărând după unu, așa se cheamă. Dragnea, de după gratii, acuzându-le!
Să contabilizăm covidul. Pierderea glasului, pierderea memoriei, durere gonadală. Tot cuadrică, pierderea minților. Afurisită ,,furnică”!
De s-ar ști că nu pavelele au deschis ,,mina” Eternității, ci unii mai cu chef și posibilități de viețuire alături de cei morți…. E totuși a’ nost’.
Lipsa de preocupare, asta i-a mânat pe negricioșii egipteni să dea cu dalta-n piatră și să tot înșire păsări….
Păi, mai închizi gura muierii când se pornește a lua de politică gargariseala de la poartă?
Românii pier, evident și indubitabil. În timpul fiecărui…. Doar să se emită o ordonanță: pe timpul guvernării mele nu se mai moare!
S-a-mpânzit lumea de darabane și tablas. Și-or juca arăbește academicienii, rafinați….
Rourke. Ruga-i: să-i dea maica domnului bani de încă o operație estetică. Cred. Pentru altceva, ce?
Oaie, oaie… cioară. Mai corect. Mai fals. Mai ca la vedete.

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share