Brigada diverse – (C)ând (s)urcea, (c)ând gr(a)să

17 noiembrie 2020
Iluziile anului ce vine. Că acesta va trece.
Întâlnirile cu fostele cunoștințe se încadrează la apoftegme. ,,Ce și cu viața asta, cum se duc ăștia bogați…” O aluzie la o altă persoană comună cunoașterii noastre. A tuturor este Trump, plecat din poziția de lider, incontestabil afacerist, în alta la fel de favorabilă. Cum mai fac ăștia bogați bani, așa, dintr-un foc și-o pană revărsată peste paginile autobiografice. 100M $.
Nu le-am văzut încă pe toate. Mă luptasem cu unioniștii muncii profesorale pro bono, subtil cu politicienele de c(l)asă. Ca să mă macine acum remușcările că florile, cozonacii și urările pe facebook sunt de rang superior, că murăturii ambalați și livrați la domiciliu fac parte din comerțul de calitate…. Acum, când fotografiile cu godaci în coteț au devenit virale.
Viitorul președinte va avea nevoie de câteva atuuri. Înainte un mic și deloc neglijabil amănunt. 2024 nu îndeplinește condițiile de număr, 59-ul lui Cuza. Pe de altă parte, reuniunea Moldovei și României trebuie să pună în frunte un om modern. Nici bărbat, nici femeie. Ori și una, și alta. Ceea ce Maia nu prea este. Și condiția definitorie: să fie neamță.
Elevii nu mai sunt de mult prezenți la școală. Poate fizic, sigur, cu el își etalează adevăratele puteri, necum cu mintea.
Viitorul va funcționa în hopuri. Două săptămâni acasă, două în lumea largă. Să zicem că Austria are dreptate și-și testează deodată toată populația. Să presupunem că toată bolnavă. Și toată asimptomatică. 14 zile trai pe vătrai. Cred că, după perioada de huzur, aproape nemți (ei da) fiind, se asigură că următoarele toată lumea e sănătoasă. Deci, o nouă testare. După, sănătate!
Nu, da, da. Abia în ’79 s-au inventat ,,vulturii” patriei. Schimbasem deja pantalonii cu bretele, pantofiorii de lac și șorțulețul grădinarului de patru ani. Pionier cu drepturi depline. Încă avusesem și o avansare la nivelul grupei. Utecistul a fost doar formal. În liceu, cu pantaloni bufanți, dungați, adidași șmecheri, tricouri fistichii și alte obiecte de înzorzonat părțile neacoperite ale corpului, organizația tinerilor comuniști te excludea fără remușcări. Cea de odinioară. În ’82, când urcase în topuri Modern Talking, prefera să te ignore.
Am tras concluzii corecte. Navetistul virus mai are de navigat. Pregătit pentru o astfel de călătorie globală, incognito, dinainte.
Atât să mire? Că are nevoie de grade minus ca la polul nord al lui Pluto? Despre amăgirea cu el nu?
Redau numai un fragment din convorbirea cu răposatul. ,,Și Dănuț ce mai caută pe-aici?”, ,,Ei…, e un fel de director de onoare.” Până la el nu auzisem de o astfel de funcție în comerțul cooperatist.
Gabriel nu înțelege cum au ajuns cetățenii – hai să nu denigrăm – cu mai puțină minte sus, la cucurigul puterii. Și-atunci cum de-și mai zice intelectual?
Iată! Nici gradele minus vaccinale nu aduc beneficii totale gripatului. Tot fără pupici, rândunici, dansurici și muzicele. Știți cum se numesc purtătorii de mască? Măscărici!
Evaluare. Instalații ticluite de electricieni de mâna a doua, aparatură suprasolicitată. Verificați achizițiile și procesul verbal de recepție a lucrărilor. Domnule de Neamț.
Știți care este diferența între un scatofag cu gust și unul fără? Nici eu.
Nu știu ce văd unii privindu-mă. În schimb nu vă pot minți în privința impresiilor mele despre alții.

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share