Brigada diverse – A(m) car(n)e (ș)i pa(s)te


21, 22 iunie 2020
Nici metoda cu limba străină în cinci zile, nici citirea cu reținerea la purtător. M-a chinuit un Cerny vreo două săptămâni. Nici azi nu-l fredonez la meserie.
Mă topește poza lui Sting cu unul dintre fii. Cum mă dezgustă Charles cu moștenitorul.
………………
Sunt îngrijorat. Pentru prieteni. Pentru gândurile ce-i frământă. Ce-i neliniștesc. Prietenii mei normali.
Bine, ne hrănim cu tot ce ajunge în vârf și de acolo alții ridică statui. Aceleași ce se de-soclează azi. Revoluționarii nu m-au încântat niciodată, cu atât mai puțin cu cât adevăratele valori se înclină reverențios în fața lor. Probabil că Sartre n-a auzit de extratereștri.
El de ființele supreme, nepământene, dulgherii ce încucuiază acoperișuri, indiferent că-i biserică, casă de om sau cine mai știe ce lucrare îndrăzneață, de tinichigii. Fiindcă încă nu s-a inventat operațiunea inversă și neprimejdioasă. Adicălea. Tabla de sus în jos nu se poate așterne fără să ajungi mai întâi acolo, la cucurigu.
Hai să luăm o porție de seriozitate. Ce-a făcut nu-ș ce boiernaș acum vreo sută, două de ani nu poate indigna pe nimeni astăzi. Iar cei ce și-au propus devalizările, fără nicio putere ce le comandă ,,lucrările” de demolare, să știe că nu pe simboluri se răzbună, ci pe munca artistului. De altfel cică-s la mare preț. Pen’ că noi știm ce-i mână. Lipsurile….
De minte. Le-ar veni bine tuturor să-și vadă de treburi ignorând pe oricine. Că treburile nației se rezolvă de la sine.
Ne-a înnebunit fotografia. Ne stă atât de bine în ele. Cu cască peste coroana de primăreasă, cu halat peste taiorul de ministreasă….
Sau doctoră. Că-mi vine pandalia pe făcătorii de limbă ardelenească.
De-aia și-au furat-o fără drept de apel la justiție. Când vezi, simți, ți-o mai spun și alții, că nu-i cale să mai întorci lucrurile, tu te pui să te Ghevara prin munții Apuseni.
Nu e isterie pentru negrul dedus de sub unghie și-ntins în vederile lumii, stimate jurnalist, e puturoșenia ieșită la iveală. Pac-pac, de-alde dă peste ochi, încasează leii sau pur și simplu: banii sau viața.
Evidențiam cumințenia nației, ascultătoare. De vreo câteva zile, necum terminate alerta, urgențele și protecția, observ cum s-a-ngustat spațiul micilor ecrane. De la unul și sigur, una distanțată și prevăzătoare, știriști, la perechi mixte, lipite, gata să rupă pixelii cu îngrijorarea și sfaturile pentru populație. Nu spun ca altădată ,,Or ști ei ceva…” Mă rezum să-i declar inconștienți. Momentan.
Poate se rectifică pe ici și colo. Rasismul și multe altele de gen nu se întâmplă. Verbul li-i altul.

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share