Brigada diverse – (A)iul, f(r)ica, (t)inerele

7 noiembrie 2020
Ce este de fapt muzica instrumentală? O sumă de poziții memorate și bâjbâite, cu timpul, din ce în ce mai puțin. Mintea le desenează, mâinile se ocupă doar cu refacerea schiței. Ca un pantograf. Așa a fost mereu, la 1600, 1750, 1947…. Un model și restul, elevi de-o șchioapă, mimi. Cu claviaturi mute pe bănci.
N-aduce zicerea ce poate vacanța turanică să ofere. De la ,,nu cred” la ,,nu mai sunt”. Soarta ateului, mort fiindcă nici măcar în zeul științei nu-și poate pune nădejdea. Sper ca statutul său, de influențator, fost, asemenea tuturor celor ce împart atâta încredere până la oarba supunere, să nu-și atingă scopul nătâng.
Nu degeaba am prieteni. Ei leagă atât de bine creștinismul de cunoașterea empirică și exprimă regrete, aproape eterne. Însă chiar și ei greșesc. Ireligiozitatea nu-i meteahnă românească, o să vă mai sâcâi încă o dată, jură Roxin pe crucea de pe vatra cucuteniană: e precum virușii, vine de oriunde și infectează tot ce poate.
Oxfordul ăsta. Ce-i iese din mână ,,are un răspuns puternic”.
Doar de-o parafrazare a proverbelor: ce naște din politician, în sistem lucrează.
Boculeț ăsta. Că vrea să scoată din codul culorilor ceea ce taurului îi repugnă. Și că alegerile, da, or fi și ele de folos cuiva. Lor.
Să mai dăm vina și pe aroganța altora, din plin exploatată nu de puține ori de purtătorii de uniformă. Șef, amploaiat tot una a fost și va fi. Și. Gropile din asfalt țin de alt comandament. P-aci pe la Râmnic motocicletada Bucureștilor s-ar traduce în golaniadă curată. Nu că-n capitală n-ar dezlega limbile a porcăială.
Așa cum mai credea românul că americanul vine cu libertate, franțuzul cu iubire, neamțul cu strictețe, englezul cu sânge albastru și sobrietate, italianul cu imortalizări perfecte în piatră. S-a ales praful de neutralitate și echidistanță. De ,,welcome”-ul și exactitatea elvețiană. De ospitalitatea și pășunile lui Heidi. Pe bunică-su-l vrea dus…. Fi-i-ar creșterea de râs!
Mai privesc unii siderați către arta modernă. Ca la recipientele depozitare de combustibili schimonosite de flăcări, însă nu îndeajuns.
E a… oară când românul, elector, mort, ,,copt” se îndreaptă către urne. Să se spere la cea cu voturi….
Un capitalism(t) sănătos ar regla diferendul cu statul simplu. Ar închide afacerea din lipsă de clientelă. ,,Nu închid restaurantul!” s-ar transforma-n ,,Declar falimentul…”
Ce face un primar cu 1,2 milioane de lei? El știe, fiindcă a luat de la ,,bogați” și va da la….
Bună întrebarea. Răspuns: doar dacă semnează și un angajament că rezolvă Ipoteza Riemann.
Presupun, după ,,teorema” lui Paler, că se poate jura și pe un pachet de cărți de joc. La cum se descurcă omenirea și fără știința de carte, matematicile academice pot lipsi de lângă Constituție. Și Biblie.
Ale bătrâne le mai ziceau și Friți. Ăștia necopți le spun fițe. Mie îmi vine a-i înjura pe plagiatori. Pe-ai prim-miniștrilor vestici.
Contabila a turnat-o! Cine să fi știut câte i se strecurau stareței în sutană?
Chiar îmi pasă. Totuși. Merg pe mâna lui Nicușor. Cu pixul pe hârtie, calculând inflația mondială, ,,achizițiile” guvernanților actuali sunt în parametri….
Îmi strică ăștia toate planurile. Ținteam 3 ani. Altcineva îmi sucise ștacheta la 15. Acum…. Cică o viață pe pământ. Indiferent din ce mileniu următor.
Astfel spus, pare un jurământ strâmb. Cu sau fără stânga pe ea.
12-15. Cazuri. Milioane. Oameni. Animale.

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share