Fărădelegea lui Călin – Unde-s mulți, tupeul crește…


Când se pune problema scăpării cu viață, pușcăria devine o soluție.
Descrierea din dicționarul explicativ are congruență cu ceea ce Art. 438 stăruie să se înțeleagă, că genocidul are doar patru coordonate importante: nația, etnia, rasa și religia. Cu un adaos deloc necesar: grup. Nu explic, sper să fie certe ipoteza și concluzia. Și-acum. Să încercăm a potrivi cele 5 ,,destinații” cu ,,… scopul de a distruge, în întregime sau în parte…” Lit. a) nu induce dubii: ,,uciderea de membri ai grupului”. Lit. b), mmm, parcă nu prea: ,,vătămarea integrității fizice sau mintale a unor membri ai grupului”. Stricăciuni corporale: se repară. De la sine, fiindcă altfel, la fietece înțepătură adios sânge, bye-bye deget, braț…. Distrugere? Deloc. Plusând la dezacord, mă gândesc la cvartetul de jaloane. Un pai pe foc nu strică. Dar mai încolo nițel. C)-ul pare la locul lui, supunerea ,,… la condiții de existență de natură să ducă la distrugerea fizică, totală sau parțială, a acestuia” se-ncadrează. Cele două prime litere discută doar de unii sau alții, membri, nu de întreg grupul. Sper să ne țină creatorul pe pământ – sunt unii indiscreți ce țin morțiș să ne ducă în afara ei, doar pentru împlinirea mitului extratereștilor – p-aci (vrui să invoc marii înaintași roxinici d-aci) cu numele și apucăturile sexuale normale, mai animalici, mai români. Privind spre chinezi, aplicându-le lit. d) conducătorilor, ne-am îndeplini planul pe justiție: ,,impunerea de măsuri privind împiedicarea nașterilor în cadrul grupului”. Lit. e) îi pot agăța eticheta altor vremuri, unde și când ,,transferul forțat de copii aparținând unui grup în alt grup…” era viabil. Nici măcar Ceaușescu nu se-ncumetase la o asemenea inepție. Și-s mult mai multe lucruri de întâmplat până la acest ,,deziderat” necurat de sorginte antică. Însă, la ce prostii pot trece prin cap câtorva, stau bine toate-n Codul penal. Vă închipuiți ce pățește autorul: închisoare pe viață sau 15-25 ani. Se putea mai mult.
Mai departe. Mai rău. Art. 439 are ceva din matematici. Nu-s combinări de ,,en” luate câte ,,ca”, ci tot atâtea litere pentru a prezerva pedepsele abia amintite, în speța ,,Infracțiuni contra umanității”. Coincid câteva paragrafe ca fapte, se schimbă doar destinatarul din membru de grup în persoane, transformate în enunțul gazdă în ,,… populații civile…”, asupra cărora se produce un ,,… atac sistematic sau generalizat…” Deci: ucidere, vătămare a integrității… și supunerea la condiții de viață menite să determine distrugerea fizică…. Bla-blaurile obișnuite. Torturarea, sclavia, violul, răpirea și-au avut locul pe la articolele cu număr de deschidere 300. Noutățile se numesc deportare, dar și-n acest caz există precedentul expulzare, ,,persecutarea unui grup sau a unei colectivități…” și ,,alte asemenea fapte inumane…” Aceleași măsuri coercitive se aplică și la Al. 2, dacă cele ,,k” fapte nelegiuite se produc ,,… în cadrul unui regim instituționalizat de oprimare sistematică…”
Unde-s reguli și costrângerile se-nmulțesc. Un judecător trebuie să aibă la îndemână în afara cugetului limpede părtinirea uniformei, sângele rece și-un soi de cinism la cântărirea ,,dreptății”. Care șchiopătă când țara arde. Ne-am întors la război. La persoanele protejate de dreptul internațional umanitar și daunele asupra lor. La conflictul armat. (Că doar nu s-or împușca țările între ele cu pistoale de jucărie.) Destule alineate și litere, chiar cifre arondate literelor. Mai c-aș debuta cu Al. 1, lit. d), bineînțeles, Art. 440. În timpul liber, fiindcă are militarul, na-ți-o fiartă!, se pune pe viol și agresiune sexuală, o mai și constrânge la prostituție (le-o dă colegilor pe jumătate de soldă! (!), deh, o ține în fundul cortului de campanie și poate, de ce nu, să o facă stearpă. Timp berechet, între două schimburi de focuri cu inamicul de…. Protagonista este ,,… gravidă în mod forțat…” Iar scopul vădit (de-ale noastre percepții) se rezumă la ,,… modificarea compoziției etnice a unei populații”. O femeie – o națiune nouă peste noapte!

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share