Fărădelegea lui Călin – Războiul de… impertinență


Popor unic, cu inși, de la opincă la vlădică, speciali. Cu puteri supranaturale.
Din cine ne-om trage, a făcut o treabă desăvârșită. Probabil de aici și eresul românului sfânt – ca Ștefan ce mare și… – și locul lui de așezământ de aceeași sorginte. Să mă credeți. S-ar fi pliat și conformat Codul Penal dacă nu se-ncredința de veridicitate? Uriaș cetățeanul nost’. În timp de război – timpuri câinoase – are această extra capacitate să predea teritorii, orașe…. Restul bagatelă. Nave, mașini, depozite… se pot livra la cheie, niscai oameni – mai slabi de înger – și valori se pot livra la ,,comandă”, iar trecerea dincolo este firească: ne-am născut cu trădarea-n sânge. Cred totuși că din plictiseală. Bântuiți de viața-ne monotonă, curioși să vedem cum dușmanul o duce mai dihai. Pedeapsa… aproape meritată, în 25 de ani se poate reinocula ideea de apartenență la nația de obârșie sau adopție, dar, după științele mele, faptele de vânzare a țării, pe de-a-ntregul sau pe bucăți, aveau o singură finalitate: viața sau pe viață. (Art. 396)
Pot fi păcălit greu. Românul uzurpator este doar șef, director, ministru, președinte, om cu greutate în decizii de stat, acțiunile ștergerii numelui neamului din buletin se face-n grup, prin, cum sugerează Art. 397, ,,Acțiunea armată întreprinsă în scopul ordinii schimbării ordinii constituționale…” Păi, cu forța avem război în toată regula, câștigătorii și perdanții fiind supuși beneficiilor și sancțiunilor aferente. Se numără neloialii, anti…. Al. 2 putea fi folosit la manifestările contra guvernului și activității sale, acțiunile violente…, ,,… săvârșite de mai multe persoane împreună…”, aveau premisele schimbării constituționale sau simpla împiedicare a exercitării puterii de stat. Nimeni n-a aflat nici până azi dacă ,,golaniadele” pieței Victoria au dus după gratii protagoniștii minim 10 ani.
Aha! Trădare ,,scundă” fuse asta din urmă, români de rând sunt toți cei ce nu-s președinte sau membru al CSAT, cei de-una Înaltă se pedepsesc cu închisoarea pe viață sau un 15-25 de ani și iarăși, lăsați fără unele drepturi. (Art. 398)
Setul de infracțiuni anterioare se reportează acțiunilor ostile contra statului ce găzduiește străinul sau apatridul. Egalitate cu excepții pentru vinovățiile Art. 394-396. (Art. 399)
Spionul de altă naționalitate la fel: douăj’ dă ani. (Art. 400)
De-nlocuit este oricine, demnitarii publici cu atât mai mult. Da-s mai cu moț și cine atentează asupra lor și-o ia pe coajă 25 de ani sau tot restul vieții. (Art. 401)
1 la 1000. Un sfert de veac închis fiindcă otrăvești în masa, provoci epidemii sau împiedici să-și facă meseria statul? Un demnitar valorează cât un puhoi de omenire? Alineate cu dacă și parcă deloc? Scuzabili, mai mult de-atât nu pot condamna. (Art. 402)
Bătrânețea creează goluri în minte. Prostia le are oricum. Numesc ,,Acte de diversiune” ,Art. 403, distrugerile, degradările, aducerile în stare de neutilizare ,,… instalații industriale, căi de comunicație, mijloace de transport, … telecomunicație…, dacă fapta pune-n pericol securitatea națională…” La 332 ar cam fi același lucru și nu-i mai prejos calea ferată atentată la integritate și afectul asupra bunei funcții statale este identic.
S-ar fi chemat colportare, dar nu se face referire la război, comunicarea sau răspândirea de știri, date sau alte falsuri. Și se scapă ușor: maxim 5 ani. Uneori siguranța statului atârnă de-un cuvânt. Plătit aici ieftin. (Art. 404)
La Art. 405 chiar este, dar se intitulează ,,Propagandă de război”. Scopul? Provocarea rebeliunii. Tot puțin: 7 ani. Al. 2 mă… revoltă. Aprinzi scânteia unei agresiuni armate împotriva României și ești încadrabil în tot atâta pedeapsă?

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share