Fărădelegea lui Călin – Bi(l)ca


Predilecție vădită, pornită din eresurile universale. S-avem și noi cifre magice, să le meargă… rău infractorilor.
Iară-mi cată prin memorie nerezolvata problemă adolescentină a misterioasei zile, fluturată amenințător, pedant de o serie de cunoscuți ce-și arogau titlul de ,,om de știință” în ale deținerii. Cum perorau ei pericolul iminent al unei noi condamnări exact la finele unui ,,stagiu” stabilit la, să inventez pe loc una, trei ani, o lună și-o zi. Am ales numere neutre. Impare. C-ar fi fost un test psihologic cele 24 de ore, un exercițiu de rezistență, finală, un joc cu participarea protagoniștilor de ambele părți ale baricadei legale: ispășitori și păznicuși. Unii fiindcă ar fi suportat cu greu despărțirea de colegul de celulă, ceilalți pentru certitudinea că eliberarea este inutilă și păguboasă: antrenează din nou societatea în lungi și costisitoare procese.
După cum stabiliră predecesorii, 7 va să fie încununarea tuturor bucuriilor din viață, iar 2 cifra ligament între o nepotrivire matematică și raportarea ei la rezultatul scontat, marjă de eroare succesului garanta, deopotrivă cu eșecul. Tocmai ele stau de veghe minimal și maximal în mare parte necazurilor pricinuite de funcționarul public. Nu-i 2 e 7, nu-i 7 e 5 și tot la binele societal gândesc autodeterminații (?), pretendenții și ocupanții structurilor ce fac și desfac dreptatea și nelegiuirile. Tiparul Art. 295 l-am regăsit frecvent, de aceea am generalizat ,,obsesia” că-ntre aceste limite, palpabil și ezoteric își dau mâna ferice. De spălat de păcatele însușirii, folosirii sau traficării ,,… de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează…” niciodată, ,,… interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.” anulează, cel puțin așa pare, șansa unei reabilitări în ochii girantului.
Văd în pedepsele Art. 296 o ,,aroganță sfidătoare” la adresa numerologiei, o permisiune ce poate încurca orice interpret al viitorului, caz particular – deținut, consultat ,,științific” pentru liniștea sufletească a…. Păi, când ești în exercițiul funcțiunii pui lacăt gurii, vorbești regulamentar, cu termeni adecvați, cu ton scăzut, cu glas mieros, afabil. Să te încumenți la defăimări, aici sub forma ,,expresii jignitoare”, sau mai rău, să ameninți ori să lovești…. Dar, după mintea-mi, cele două ultime verbe ar fi avut nevoie de mai multă atenție, o diseminare, o împărțire pe categorii și o altă versiune a alternatorului ,,ori”: și/sau. Sperietoarea spuselor în van o dată, uzul ciomăgelii în al doilea rând, ambele pentru numărul trei. Purtării abuzive i-a fost alocată o perioadă de reflecție cuprinsă între o lună și șase luni, însă slobodei guri i-aș fi aplicat o amendă, așa cum dă posibilitatea Al. 1, iar Al. 2 l-aș fi încadrat nu la un surplus de o treime, ci doar acolo unde cel puțin lovirile produc efectul unei condamnări de doi ani. Că n-o avea funcționarul un… corn în frunte.
Procedee de bulversare. Scrieți, fraților, să-nțeleagă toți același lucru! Măcar pentru-ai voștri. Corect. Să priceapă și contestatara, alături de numeroși alții, ale căror funcții nu le văd depuse în Decizia nr. 405/2016, de parc-ar fi civili, privitor la parțialitatea de neconstituționalitate, dar mie-mi miroase a clarificare, ceea ce și este redefinirea lui ,,îndeplinește în mod defectuos” prin ,,îndeplinește prin încălcarea legii”. Ciudată trimiterea oricărui nimic la compararea cu actul legiuitor de căpătâi, în cazul de față cu atât mai mult. Doamna infractoare Bica stă-n vârful listei cu secții penale (penală și șefa), pe alocuri destinate și cauzelor cu minori, ofuscată, sigur la cererea provinciei, că sintagmatologia joacă feste verdictelor. Întreg Art. 297 are pecetea abuzului în servirea cetățeanului, pricinuit prin neîndeplinirea unui act, prin ilegalități, păgubind sau vătămând drepturi sau interese, îngrădind altele pe toate criteriile interzise de Constituție. A! 2-7 ani și bye-bye funcție….

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share