Fărădelegea lui Călin – Se taie porcii de Crăciun


Calică-i legea de cuvinte. Ce-i era Art. 213 dacă recursul procurorului general aducea proxenetismului termenul ,,îndemn” la plăceri carnale interzise. Determinarea ar fi devenit completă.
Paradoxuri… legale. Să ai obiectul principal al infracțiunii și să nu spui o vorbă despre el, să nu-l interzici. De-aia-s ciurdă prin gări, centru…. Pedepsești doar exploatarea… cerșetoriei. În loc să interzici întinsul de mână. Ca-n cazul curviei. Aș sta un bob zăbavă ca să pricep mai bine semantica întregului Al. 1 din Art. 214, cum de ,,Fapta persoanei care determină…” nu a fost redusă la ,,convingerea…” unei persoane… ,,să apeleze în mod repetat la mila…” publicului. În Al. 2 văd din nou o nepotrivire la enumerare, în ,,Dacă fapta este săvârșită în următoarele împrejurări” renunțam la ultimele cuvinte, încât cele două situații s-ar fi încadrat perfect la distribuire: ,,de părinte…”; ,,prin constrângere”.
După titlu ai zice că urmează același domeniu, al minorului exploatabil, numai că ,,Folosirea unui minor în scop de cerșetorie” are sensul prezenței la actul obținerii de foloase bănești sau…, dar mai puțin un covrig ori o coajă de pâine, cu țârâita. (Art. 215)
Am uitat să precizez la Art. 214 că sunt incluse în categoriile ,,oprimaților” și persoanele cu dizabilități fizice ori psihice. Nu văd nicăieri însă inșii în toată firea puși la colț de stradă și dând cu subsemnatul seara de ,,activitatea” prestată bossului. În schimb, la un prim Art. 216, avem două, se semnalează pedepsirea celui ce beneficiază de ,,… serviciile prevăzute în Art. 182, prestate de…” cineva despre care știe că este ,,… victimă a traficului de persoane ori a traficului de minori…”, completând că 6 luni-3 ani primește doar ,,… dacă fapta nu constituie o infracțiune mai gravă.” N-o fi? Te folosești de el în cazul de față, automat nu-l remunerezi după volumul și calitatea muncii, ți-a fost ,,recomandat”, știi, e tăinuire toată ziua!
Și-un bizar caz la Art. 216 cu 1, adică al doilea. Revin cu propunerea de interzicere a practicării sexului pe bani și izolarea indivizilor ce le-a intrat în obicei, ca unul și altul ce dau târcoale, aici unui ,,… minor ce practică prostituția…”, să li se taie porția de pofte și posibilitatea de-a pica în păcat.
Faceți, domnilor, un articol unic pentru tentativă la orice! Și-așa, de fiecare dată ne amăgiți, nu spuneți cum și cât. (Art. 217)
Godacul eu sunt în ajun de Crăciun și-o să mă sacrificați după voie. Sau după ,,Violul” Art. 218. Cu părere de rău trebuie să remarc în textul Al. 1 o inadvertență referitoare la ,,… actul sexual oral…”, plasat între raporturile sexuale normale și cele anale, trecut și el la imposibilitatea victimei ,,… de a-și exprima voința…” Este evident că nu, cu… mai vorbește, Ioane, dacă poți! La Al. 2 raportului… i se mai spune și ,,… penetrare vaginală…”, sancționabilă în condițiile Al. 1, constrângere și lipsa posibilității de apărare, are un adaos ,,anal”, dar în cazuri ce depășesc ,,normalitatea”: ,,… orice alte acte…” Al. 3 înșiră șase situații de viol, jumătate legate de anomaliile găsirii plăcerii în rubedenii în linie directă, restul având ca motivații producerea de materiale pornografice, vătămare corporală și actul sexual săvârșit la grămadă. Al. 4 mărește pedepsele anterioare dacă victima violului decedează. Doar 7-18 ani. Puținel. Și-avem o infracțiune dacă se face plângere, altfel….

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share