Fărădelegea lui Călin – Da’ vi le spun eu…


Cazul muncii unei luni, unei zile, unei ore promisă la remunerare și neplătită. Pentru o astfel de supunere nu se ia nicio măsură de pedepsire cu închisoarea. Sunt alte raporturi…. Legale.
Supunere la muncă, adică la îndeplinirea obligațiilor de serviciu, de multe ori împotriva voinței, fie ea din categoria ordin-executare. Este identică situația cu a Art. 212, cu ,,Fapta de a supune o persoană…”, ești constrâns prin mijloace specifice ierarhizării pe verticală, se îndeplinesc toate condițiile exploatării când se sădește teamă prin condiționalitate: de nu faci aia, pățești…. De aceea n-aș face deosebire, eu lege, între cazul acestui sclavaj muncitoresc și cel obișnuit în speța plății lipsă. Unu, doi sau trei ani la închisoare și celor ce duc cu vorba și silesc să presteze pe oricine venit la serviciu să ofere ca să fie recompensat.
Patrimonial…. Cam mult spus. Material se potrivea mai bine ca atribut folosului. Pentru proxenetism, de minune. Bani, tată! Biștari pe… al…. Vedeți, din motivele recent îndoite relațional nu mai pot uza cu certitudine doar sexul feminin, curvăsăria cu patron a cam dat iama și-n bărbați, nu se mai pot numi don juani, ei înșiși să-și aroge cuceririle. Nu știu de ce înclin să vreau o diferențiere clară, dacă tot s-au particularizat infracțiunile după numărul de persoane implicate ca autori sau, chiar și, indivizii-victimă: impune cineva altuia, x ani, constrâng mai multe una, y ori 1/2y ani fiecăruia, ,,determină sau înlesnesc” practicarea prostituției mai mulți mai multora, z ori 2 oricărui ,,pește”. Al. 2, ce analizasem a fost Al. 1 din Art. 213, îmi menține părerea lipsei de raționament, dar mai ales știință a semnatarilor Codului Penal, prostituția în sine este un act multiplu de…, nu doar debutează, ci are regularitate, frecvență mărită, este, după cum ne îndrumă explicativ dicționarul, un modus vivendi, obișnuit, bineînțeles, pentru argoticele ,,lovele”, frazarea ,,În cazul în care determinarea la începerea sau continuarea practicării prostituției…” devine pleonastică, inutilă, tâmpită de-a dreptul, nu este nicio alternativă la proxenetism, tot prin constrângere se face, tot sub semnul unei condiționalități se produce, de bună voie se cheamă simplu: prostituție. Dacă prostia mă înfurie, lipsa unor măsuri suplimentare, altele decât cele știute la interzicerea exercitării unor drepturi, mă amuză. Îmi închipui câteva… numai bune. Ce ziceți, măcar o abstinență? Cât propusesem pentru unii contra altora, de două ori? Ei, proxenetismului cu minori, Al. 3, i-aș aplica de patru ori, plus chestia cu tăierea, da’ nu-mprejur, ci definitiv. Bună dimineața, Al. 4! Citisem dex-ul înainte. Știu deja ce-i prostituția, nu așa cum mi-o prezinți, ,,… se înțelege întreținerea de acte sexuale cu diferite persoane în scopul obținerii de foloase patrimoniale pentru sine sau pentru altul.”, descriere incorectă, o dată fiindcă lexicul spune ,,consimte să întrețină, în mod obișnuit, raporturi sexuale cu un număr nedeterminat de parteneri pentru bani sau anumite avantaje”, în al doilea rând fiindcă foloasele pentru un altul sunt deja de domeniul proxenetismului.

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share