Fărădelegea lui Călin – Cod… codac


Ouă de aur fătă cloța noastră, expresii ,,elocvente”, ,,comprehensibile”….
Cum să scap tezaurul suplimentar? Per deja tratatul Art. 183, micuțul, se ,,asterisc-ează” câteva explicațiuni, cu ușile relativ deschise și pre limba urechii mundanului: deosebitele consecințe destul de grave se cuantifică doar dacă se totalizează pagubele cauzate. Unitate de subiect pasiv sau subiect pasiv principal. Știe cineva…? Vă…? Cică de bani, de bunuri materiale, el atacat, propitaru’ deposedat de ele. Lucrurile stau bine când prejudiciul este unic, au însă o deficiență când sunt mai mulți deținători ,,patrimoniali”: pică totalizarea…. Irelevantă pentru încadrarea juridică. Și? După ce criteriu este condamnabil?
Dezbracă-te de caracter unde-ți vine și dai tu de dracu’! O altă ispititoare formulare îndeamnă la rememorarea scriselor trecute, cu rezultat nul: specificul Art. 184 este inutil, ,,Fapta săvârșită în public” până la acest moment nu are un loc aparte. Că te maimuțărești la doi sau mai mulți ,,asistenți”, că îți vine toana de unul singur, comiterea infracțiunii în destinații publice, chiar în cele neaccesibile, la adunări, dar nu în familie, poartă amprenta acestui caracter.
Pe ploaie, pe ninsoare…, în război și timpurile sale – Art. 185.
Potrivit, așa-i, bre? După amalgam, parmezan! Sunt mai ceva ,,codacii” decât oracolul, ne predau o lecție de temporalitate. Redau in… ,,dez-integrum” Art. 186: ,,La calcularea timpului ziua se socotește de 24 de ore, săptămâna de 7 zile, iar anul de 12 luni…” Hoție. Luna? La Al. 2. După ,,zodiacale”, ,,aritmeticale” avansate. Când nu se-mpart lunile și dă cu virgulă pentru mărirea sau micșorarea pedepsei luna i-o lunică, cu o zi mai mică: 30 de zile. Când nici anii nu se-mpart, se transformă-n luni și lunicile-n lunele – Al. 3.
Meniu complet, de-al casei: supică și felușorul…. Art. 187 solicită neuronal cu expresia ,,Pedeapsă prevăzută de lege” – pedeapsa din text… incriminatorie pentru ,,… fapta săvârșită în forma consumată…” Dar fără farafastâcuri, cauze de reducere, majorare….
Adio, deci, buraclale!

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share