Fărădelegea lui Călin – Statul… suveran


Albastre mi-s mările, albastru mi-i sângele de curge prin vine, albaștri mi-s ochii, albastră e zarea de mâine….
Aceasta mi-i concluzia. Privilegiile fac din greșelile aparatelor ce compun ceea ce se denumește franțuzește État o castă căreia nu i se poate imputa nimic. Citesc tot, așa și trebuie, dar scos din context doar Al. 1, Art. 135, mă determină la afirmații ca precedenta: ,,Persoana juridică, cu excepția statului și a autorităților publice, răspunde penal pentru infracțiunile săvârșite în realizarea obiectului de activitate sau în interesul ori în numele persoanei juridice.” Așa că, orice individ prins în ,,hățișul” hârțogăriilor aparatului ce compune această largă administrare a bunurilor morale și materiale a unui popor, se poate identifica și autoexonera de vreo vină, tocmai fiindcă acționează în numele și pentru atingerea dezideratelor acestuia. Intern, deci, ați scăpat, dacă mai aveați îndoieli, de povara sentimentului de nedreptate și inechitate cetățenescă, Al. 2 întărește, prin adăugirea instituțiilor publice, deși când spui stat alipești automat și autoritate, și instituție, și alte martore la veghea integrității și bunei funcționări a unei țări, senzația că unii-s mai ceva ca alții: ,,… nu răspund penal pentru infracțiunile săvârșite în exercitarea unei activități ce nu poate face obiectul domeniului privat.” Șmecherie curată-i Al. 3, inducând percepția că prepus textul imediat după anteriorul nu se exclude o eventuală pedeapsă a persoanei fizice, ascunsă în spatele juridicei. Dacă nu se face precizarea, trimiterea, la proces, spre Al. 1 exonerează de orice vină același stat.
Nu-mi aduc aminte să fi fost vreun text în Codul Penal, similar cu al Art. 136, Al. 1: ,,Pedepsele aplicabile persoanei juridice sunt principale și complementare.” Atât de precis, judicios…. Cum toate legile ar merita compunerea. Prin urmare, principala tragere la răspundere atrage amenda, iar complementarele dizolvă persoana juridică, suspendă activitatea de la 3 luni la trei ani, închid puncte de lucru ale ei tot în aceeași perioadă, interzic participarea la achiziții publice 1-3 ani, este plasată sub supraveghere judiciară și se afișează sau publică condamnarea. Mare scofală! Ete, de-aia nu mai poate ea, juridica!
Ce-o fi mai rău, să nu mai funcționezi sau să ți se ia ceva părăluțe din casierie? Să separăm din nou apele. Eu vreau să fiu sancționat doar după Al. 1 din Art. 137: ,,Amenda constă în suma de bani pe care persoana juridică este condamnată să o plătească.” Fiindcă trimiterile iar la melanjul zile-amendă îmi complică inutil calculul. Să mi se facă un tabel ori să se fixeze un singur număr pentru oricare dintre măgăriile-mi ilicite, mari, mici, atinse de nu se văd.

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share