Propoziții pretențioase – Afidă


Din misogin nu mă scoate Corina. Că vreau, că… vreau!, sunt bărbat.
Așa cum ele au apucăturile lor, așa și noi pe-ale noastre. Unele sub nicio formă de pus la comun sau amestecare. Cu ce să încep? Hai cu… ministeriatul. Avertizez că nu-i niciun motiv politic în a mă agăța de subiectul primadonei peste administrarea treburilor financiare ale statului, numai că blamul acumulat o puteau trimite din secundele trei și patru la ,,cratițele” unei alte bucătării, gafele verbale pe bandă rulantă, cel puțin întâia, ar fi determinat-o să considere oprobiul jurnalistic momentul de debut pentru o veșnică ,,tăcută” ori ideea înscrierii la un curs intensiv de limba română. Se putea astfel, ulterior, alătura suratelor în discuții cursive și volubile, așa cum le stă bine. Undeva în agora localității de obârșie.
Am refuzat din start femeia cu uniformă, poliție, armată, să fie și jandarmerie, cer pe sectorul majoritar de activitate un nivel al forței fizice sporit. S-a văzut în fața Guvernului, în apărarea doamnei din urmă, cum metoda, ,,muierească” de-a binelea, trasului de păr a dat peste cap tot antrenamentul investit de autoritatea pentru o parte din veghea și securitatea cetățenilor. De fapt, primești ce dai, agiți spiritele, te trezești cu ahuri și auri de durere. Poate oricine căpăta, inclusiv duduia ,,uniformizată”, din viteza de reacție a pumnilor, picioarelor, bâtelor și pietrelor din borduri, niscai nebuloase pe suprafața dindărătul tenului, îngroșat de cetățeanul ce i-a bătut obrazul, la propriu, și datorită căruia i s-a recomandat tratament cu glicerină boraxată. Contra aftei. Împotriva violenței o muncă de birou. Sau de purtător de cuvânt al secției ce-o reprezintă. O relație mult mai nimerită cu publicul. Cu chipiul din care ies cozile multicolore, șic, cu pantalonul și cămașa mulate pe corp, sexi, cu buze roșii și farduri abia mijite de sub cosorog, senzuală.
Dar câți bărbați mai fac azi efortul bunelor aprecieri? Chinul fetelor, domnișoarelor, doamnelor și celor trecute de vârsta aprinderilor imediate, profesional și fizic este scurtat rapid, se pun a agrăi flăcăii din zborul mașinii la rând oricui calcă trotuarul. Perfide, obscene propuneri. Aiest comportament de abordare, pur masculin, stă în firea lucrurilor, cerința directă, cu scop de împerechere, nu-i mai mult de-un simplu aiept hormonal, frecventat des de adolescenți, mulți sub influența vreunui afion, și din ce în ce mai rar cu trecerea anilor.
Că-s destule nepotriviri de caracter între dame și unele treburi. Precum turnatul de betoane, hămălitul la ele și tot ce ține de construcție, săpăturile de șanțuri…. N-am spus că nu se practică, nu spun că n-or fi printre ele potente. Nu cred neapărat într-un dat al firii, ci într-o conformație fizică de netăgăduit. Și-apoi, la câte prostii stau în mintea românului de secol 21 și mileniu terț, le recomand dânselor să nu se mai agite zadarnic, frumoasa lor prezență în spațiul public face mai mult rău, nu va urni niciun agnat spre civilizație. Aicea aista-i poporul, din topor.
Iar legătura cu titlul este evidentă. Mă simt ca afida pe trunchiul subiectului de astăzi.

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share