Fărădelegea lui Călin – Gogu, Vanghele și…


Pledez….
Aproape stupid Titlul XII: Jurisdicția muncii. Aflai pe vastul parcurs al ,,… prezentului cod.” că majoritatea ,,… conflictelor de muncă cu privire la încheierea, executarea, modificarea…” se cam rezolvă fără multă avocatură și judecată, sunt stabilite deja reguli de urmat și măsurile de compensare a deficiențelor relaționale, pravila muncii cu asta se ocupă, ăsta-i este domeniul. Că soluționează sau nu, după textul Art. 266, neajunsurile, vom vedea.
O repetiție…. Păi, protagoniștii-s aceiași, la bune și rele, tot ei ,,Pot fi părți în conflictele de muncă:” Mi se pare irațională itemizarea literală separată, era mult mai simplu să-i pui grămadă într-un singur punct în cadrul Art. 267 și doar separat ,,alte persoane juridice sau fizice care au această vocație în temeiul legilor speciale sau al Codului de procedură civilă.”, de la litera ,,d)”. Ce trebuie lămurit, fiindcă necunoscător sunt și eu, și voi, parte, să nu se supere cei din branșă, este termenul ,,vocație”, aici lipsindu-i cu siguranță sensul general ,,moștenire” prin adăugirea ,,succesorală”.
Art. 268, Al. 1, fixează termenele pentru formularea cererilor ,,… în vederea soluționării unui conflict de muncă…” Cu toate că și-a mai răcit gura…. Două de până la 30 de zile calendaristice ,,… de la data în care a fost comunicată decizia unilaterală a angajatorului referitoare la încheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau încetarea contractului individual de muncă;” și ,,… decizia de sancționare disciplinară;” La ,,c)”, când este vorba de bani, de plăți ale ,,… drepturilor salariale neacordate sau a unor despăgubiri către salariat, precum și în cazul răspunderii patrimoniale a salariaților față de angajator;” amânarea poate trena până la 3 ani, ,,echitabil” pentru ambele părți. Pentru clauze la contractul colectiv de muncă și el în fond se permit șase luni. Cât timp există o țidulă-ntre angajator și salariat sau angajator și sindicate. Al. 2 lasă 3 ani pentru orice altă situație conflictuală, exceptându-le pe cele enumerate anterior.
Mai merge în felul următor: ,,Judecarea conflictelor de muncă este de competența instanțelor judecătorești…” Al. 2 din acest al 269-lea articol trimite părțile în conflict la instanța abilitată ,,… în a cărei circumscripție reclamantul își are domiciliul sau reședința ori, după caz, sediul.” Cu Al. 3…. Era nevoie de studiu intens, nu mai mult de-o pagină, dar necesar elucidării lexicale pentru ,,coparticiparea procesuală activă”. Așa, pe fugă, trebuie înțelese cele două situații derivate din ,,coparticiparea procesuală subiectivă”, activă – când mai mulți reclamanți acționează în instanță, prin aceeași cerere, un singur pârât, și pasivă când un singur reclamant promovează acțiune de judecată împotriva mai multor pârâți. În ,,iluminarea” din al nouălea ceas voi opina că alineatul are o hibă spre final: ,,Dacă sunt îndeplinite condițiile prevăzute de Codul de procedură civilă pentru coparticiparea procesuală activă, cererea poate fi formulată la instanța competentă pentru oricare dintre reclamanți.” Cererea e una, pârâți mai mulți, adică toți. Prin urmare nu ,,oricare”.
Mi s-a luat o piatră de pe inimă, Art. 270 mă scutește pe mine, angajat, de taxa judiciară de timbru și de timbru judiciar. Sună cam la fel…, dar….

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share