Pe urmele… Facebook-ului – Am vrut să fiu


Amabil. Gest precedat de calm și multă bunăvoință. Ce mare scofală?
Na, m-a apucat ceasul prim din zi făcând ce nu mai credeam posibil. Continuarea. Pornind de la o constatare lăsată pe o foaie de hârtie, cum că mă benoclez în locurile cu prea puțină însemnătate, că lumea asta apropiată nu-mi mai spune nimic interesant. De la o distribuire a lui Fănel am ajuns la concluzia de față, de la citarea unui domn dintre cei elitiști, deștepți, ce depunea pe drept utopia egalitarismului total între savanți și poporul dornic de șuetă. Totuși….
Piedica de-a mă dărui cu totul ipochimenilor din cale afară de docți are cel puțin un motiv: spiritul de gașcă în momentul atacului. De la un articol al lui Andrei Partoș mi s-a tras mustrarea doamnei Liliana, a ținut să puncteze anumite aspecte legate de valoarea momentană a unui artist și profesionalismul, incontestabil, al câtorva oameni din radioul național. Chiar dacă nu am făcut nicio conexiune cu dânșii. De la același domn, hotărât să vă țină treji din zi până-n seară, am cules o sfadă devenită apărare a cauzei părerilor proprii despre… mult comentatul Eurovision.
Considerațiile ce-mi aparțin au făcut în ultima vreme pași retractili, cursorul s-a plimbat înainte și-napoi. Am șters definitiv răspunsul sau opinia la provocare. Mi-am înghițit limba, și-așa se ascute uneori nepermis.
Un eX-ulescu ajunge să-și dea cu părerea despre un fapt comentat radiofonic, ca atare unul public. Deranjează. Șarja lui apare apoi trunchiată, așa se lasă impresia, în finalul unui amplu text despre frustrări. Muzicale. Ex-ul am înțeles că se pricepe nițel. Din cele enumerate am fost nevoit să fiu împotriva replicii lui Andrei. Și contra apărării furibunde al Iuliei Radu. Să ne facem înțeleși, fără muzicieni nu există muzică, fără muzică niciun piuit la radio, televiziuni și interneturi. Doar vorbe și-o ciripeală pe la streșini. Am dat subiectul deoparte, clar unul țintea un artist, cel suit pe scenă, dătător din toate pentru mii de perechi de palme la final, pentru susținere, celălalt din contră. Păreri diferite. De la Ex câteva extrase – ,,… nivelul nostru cultural foarte scăzut…”, ,,Excesul de ironie”, ,,Nu suntem inculți, avem o pregătire culturală foarte scăzută”. Partoș – ,,E riscant și nepoliticos să faci pe psihanalistul cu mine! Eu cred că ți-am fost gazdă decentă și amabilă, iar tu ești arogant, lipsit de argumente. Că ne faci pe toți incapabili să te înțelegem nu e grav…. Nu-mi plac manipulatorii și nici ființele superioare (așa te consideri).”
Am căutat o potrivire, cuvântul corespondent determinabil la reacție și el nu există, generalista lipsă de cultură nu poate aduce temeri că s-a depășit limita, iar expozeul Ex-ului nu are alura unei măreții insuportabile. Da, probabil că neregula a survenit la aluzia cu ,,excesul de ironie” și comanda încă unui ,,rând de tărie”.
Pentru celelalte chibzuiți în tihnă.

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share