Fărădelegea lui Călin – Scăpătare


Măcar scopul nobil să fie atins. Când unul greșește sau de bună seamă încalcă legea să nu i se mai permită și a doua oară gestul….
Gravitate maximă. Nu poate fi trecută cu vederea ieșirea și nu are ce căuta aici, nici să fie adăugată la ,,orice are un preț”. Rămânem în minunatul decor al Art. 260, la literele-i buclucașe și conducătoare în istoria acestui prețios Cod. ,,Împiedicarea sau obligarea…” sunt părți din ,,… amenințări ori… violențe…”, iar lor li se cuvin pedepse, nu amezi între 1.500 și 3.000 de lei pentru a nu participa la grevă. N-o să mai spun ce semn alfabetic aparține pasajelor. Deci. Fiindcă trebuie să caște ochii bine și poate lua un ajutor specializat la încheierea contractului, doar dacă stă cineva să constate ulterior clauzele contrare dispozițiilor legale și descoperă reaua voință se poate aplica amenda asta cu marjă considerabilă, de la 2.000 la cinci miare. Eu n-aș da doi bani pe acest mod, zice-se sancționare. Un caz izolat constituie o eroare, la a doua de asemenea, copierea primului cu numele altuia poate ascunde din nou greșeala, la a treia se profilează o infracțiune și în loc să îi iei banii merita decăzut din dreptul de-a mai face vreodată afaceri. Dorința altui item este de-a lua până la 20.000 pentru fiecare dintre cei până la 5 indivizi ce muncesc fără hârtii în regulă. Următorul cere pentru o singură persoană ce nu deține contract de muncă o sancționare infinit mai mică: de la 500 la 1.000 de lei. Anormal. Infracțiune-i și când furi un ou, și când iei boul și-o întinzi mișelește.
Pe fugă-i încropit Codul muncii. După nicio regulă. Nici după leii de-ncasat, nici după numărătoarea alineatelor: ba-s 300, ba 10.000, ori 500; sau 34, apoi 142; din literă-n literă răsfoirea năucitoare a celor peste 63 de pagini. Și mi-am zis iarăși: răbdare.
Urmările nerespectării Art.139…. M-am întrebat ce poate ascunde articolul…. Uitasem…. Sărbătorile naționale. Pentru ele și ignorarea stipulărilor Art. 142, care nu pot fi în totalitate elucidate fără conținutul însoțitoarelor 140 și 141, despre acordarea zilelor libere, fluxurile continue, alimentația, unitățile alimentare de strictă necesitate, acordarea de bani în cuantum…, te ustură la buzunar între 5.000 și 10.000 lei. Dar nu se specifică dacă pentru fiecare salariat sau luați la grămadă.
Înțelegeți, sper, preocuparea mea, inconsecvența lasă portițe numeroase, arde angajatorul în locuri ce țin de trimiterea în instanță și sunt lăsate la latitudinea unora care nu sunt ultimii în lanțul corectiv, iar în altele îl cam lasă de capul lui, aplicându-i amenzi modice. Dar nu ăsta-i baiul, pagubitul principal rămâne cu onoarea și timpul pierdute.
Păi dacă Art. 142 este legat ombilical de 140, care este scopul încă unei litere, h, pentru a fixa o nouă tragere fiscală la răspundere, mărită față de precedenta la un plafon de 20.000 lei? Chiar dacă nu consecutiv, urmează patru amenzi, de la 1.500 la 3.000 de lei pentru încălcarea dispozițiilor privind munca suplimentară, repausul săptămânal, munca de noapte și…. Iară și iară trimiteri eterogene la articole: 27 și 119. Le caut imediat. Nicio legătură între ele. 27 are ca bază angajarea pe baza certificatului medical, 119 despre evidența orelor prestate. Gravitate diferită. Deh, dacă așa vrură…. Mai era una, cu aceeași valoare, despre neînregistrarea demisiei.
Însă cea mai nedreaptă este referitoare la Art. 102, cea care interzice perceperea de taxe salariaților temporari de către agenții de muncă temporară: suma foarte mare, de la 5.000 la 10.000 lei, pentru ,,fiecare persoană identificată”. Ciudată: necesită flagrant. Neimportantă: nu atât de importantă, zilierii sunt paria muncitorimii dintotdeauna. Părtinitoare: plafonează cumulul de amenzi per salariat la 100.000. Sumă oricum enormă.
Ar mai fi cei maxim 2.000 de lei luați pentru neînmânarea înainte de începerea activității unui exemplar din contractul de muncă (Art. 16, Al. 3).

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share