Fărădelegea lui Călin – Încă muncim, măi, patroane!


Și greșim proporțional cu numărul de ore efectuate, că n-o fi vreunul dintre noi perfect, cel puțin în faza tatonării problemei de serviciu….
Și plătim. Chiar limbajul mașină uneori o ia razna, intră-n bucle atemporale și-o ține pe-a lui: îî, îî…. Tragi pe dreapta utilajul, murmuri amin printre dinți…, cumperi alt sclav-robot potrivit dorințelor momentane.
Îngheață sângele-n muncitor când nedorit toate potrivniciile se adună într-un loc, după, resemnarea se lasă ca un fulg, orice vis casnic se transformă-n cioburi. Ca farfuria ce i-a scăpat de dimineață pe gresia din bucătărie. Era ultima zi înainte de concediu….
Se țin belelele scai și semne-s cu duiumul pentru catastrofa ce urmează. Bine că paguba, dacă-i doar materială, se dozează-n tranșe mici, cât să rămână-n teșcherea ceva bănuți pentr-un trai…. Art. 257 dă posibilitatea angajatorului să recupereze prejudiciul prin reținere ,,… în rate lunare din drepturile salariale ce se cuvin persoanei…”, la Al. 1 și le stabilește la nivelul unui maxim de ,,… o treime din salariul lunar net, fără a putea depăși împreună cu celelalte rețineri pe care le-ar avea cel în cauză jumătate din salariul respectiv.” în Al. 2.
Prevederile următoare, Art. 258 și 259, încheie răspunderea patrimonială, punctând situațiile posibile în care salariatul își încetează raporturile cu păgubitul: încadrarea la un alt angajator sau schimbarea de statut, transformarea în funcționar public. În ambele cazuri ,,… reținerile din salariu se fac de către noul angajator sau noua instituție ori autoritate publică… pe baza titlului executoriu transmis în acest scop de către…” păgubit (Al. 1, Art. 258). Dacă nu s-a reangajat, ,,acoperirea daunei se face prin urmărirea bunurilor sale, în condițiile Codului de procedură civilă.” (Al. 2). Ultima variantă apelează la serviciile unui executor judecătoresc pentru situația în care ,,acoperirea prejudiciului prin rețineri lunare… nu se poate face în termen de maxim 3 ani…” (Art. 259)
Soluția rămâne tot la instanță, de acolo se asmut mai lesne portăreii și se încheie litigiile mult mai repede în chipul cel mai firesc, chiar dacă s-a simplificat procedura și terțul intervine în conflict doar când portițele de scăpare fără pedeapsă din legea specifică se epuizează. Și se spune așa-n Art. 260, Al. 1: ,,Constiuie contravenție și se sacționează următoarele fapte:” S-o luăm pe îndelete cu răspunderea contravențională, că-n pripă se fac deseori afirmații defectuoase. Am o versiune de Cod mai puțin adaptată la noua realitate a pieței muncii actuale, de aceea unii termeni și cuantum de sume vor părea bagatelă pentru buzunarul afaceristului. Litera a) cere o o amendă de la 300 la 2000 de lei pentru neplata salariului minim brut pe țară. Nu-i obișnuință atât de rea să se treacă la final tot ce ține de contra plata încălcărilor legii, însă căutarea devine greoaie doar așa scurt, în felul acesta fiecare literă următoare trebuia doar să dea numerele aferente articolelor și alineatelor și cât…. Aici se termină logica mea: ce reprezintă acești lei, cum s-a ajuns la ei și cui folosesc? Al. 2 specifică cine constată contravențiile și aplică sancțiunile, inspectorul de muncă, dar când? Luăm acest salariu minimal, în regulă pe hârtie, nerespectat la plată. Luna întâi: ,,Dom’le, am avut probleme cu banca, dar o rezolvăm. Virăm în cont jumătate, iar cealaltă în câteva zile.” Tergiversări, întârzieri…. Trec două luni. Alertat mergi la ,,direcțiune”, pui ,,de ce”-uri tuturor, faci reclamație, ți se răspunde peste 20 de zile lucrătoare. Trec 3 luni. Mergi mai sus, anunți inspectorul, vine, constată, sancționează angajatorul și obține de la el promisiunea că-ți va restitui tranșa neachitată. Inspectorul a virat banii în trezoreria statului, tu aștepți de la patron restul. Sau. Lit. b): ,,încălcarea de către angajator a prevederilor Art. 34, Al. 5, cu amendă de la 300 la 1000 de lei.” Referirea este la refuzul eliberării documentelor ce atestă activitatea salariatului, durata ei, vechimea în muncă….

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share