Căruța cu virgule – Siriana


,,Another one, bites the dust”, cum ar spune versurile unui cântec care, culmea! nu e al lui Smiley! ,,Monstruoasa coaliție” formată din USA, Marea Britanie și Franța, au decis că e timpul ca Siria să plătească pentru că produce arme chimice! Nu știu câți vă mai aduceți aminte, dar același motiv a fost invocat și pentru invadarea Irak-ului acum vreo ț-șpe ani! Mai apoi am putut vedea și noi cu ochii noștri că n-a fost vorba de așa ceva, că armata irakiană era prost echipată și s-a predat în masă, iar interesul suprem a fost petrolul!
N-au nici un fel de imaginație ăștia! Ar fi putut să mai schimbe și ei motivul, măcar așa pentru diversitate! O mică surpriză ar fi faptul că frau Merkel nu s-a băgat în treaba asta, cum au făcut Macron și Theresa May, ca state NATO, care… whatever! Și dă-i cu rachete balistice, țintite ,,punctual” cu ,,precizie”, pe complexuri chimice și depozite care sunt suspectate că ar conține arme chimice… Și asta pentru a limita cât mai mult posibil pierderile de vieți omenești. Cu toate astea, sirienii au anunțat că s-au înregistrat ,,cel puțin trei răniți”. Ceea ce, în limbaj diplomatic, decodificat și decriptat înseamnă mult mai mult. Însă asta s-a vrut a se spune, pentru a se sublionia ,,ineficiența” atacurilor. Colac peste pupăză, mai vine și declarația armatei siriene care zice că a distrus 13 rachete. Eficienți, totuși, sirienii! Ceea ce ar trebui să le dea de gândit ,,rachetiștilor” din cealaltă tabără, în sensul că nu sunt atât de neinterceptabili… Apoi, apar imagini care îl prezintă pe un nene care ar semăna cu Bashar al Assad venind calm, la serviciu, ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat… În vremea asta, Putin reclamă că ,,este un atac asupra unui stat suveran”, ca și cum nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase a Crimeea. Mediile de (dez)informare lucrează din plin, astfel că apar știri de tot felul despre situația din Siria. Unele surse spun că Trump n-a cerut acordul Congresului pentru acest atac. Adicătelea s-a folosit de niște prerogative și de voința mușchiui său personal și a ordonat armatei să treacă la treabă. Acum, nici nu mai contează dacă în Congresul american s-ar fi votat sau nu intervenția armată! Ce-a fost de făcut, s-a făcut! Peste toate astea se ridică o întrebare: care e miza? Ce interese atât de puternice ar fi, dincolo de vrăjeala cu armele chimice. Să fie tot petrolul, ca în cazul irakienilor? Să fie dorința de a-l alunga pe Bashar al Assad fiindcă ar vrea să se declare independent și să nu vrea să devină o colonie americano-farnco-britanică? Pozează el în erou și victimă în același timp și de aceea a ieșit în stradă să-l susțină? Cine poate ști? Dincolo de războiul real, un alt război și mai mare este cel propagandistic, de manipulare, care vrea să denatureze cât mai mult adevărul!
Când lumea are atâtea probleme, acilea, la noi, ne ,,luptăm” să-i dăm la… coafură lu’ doamna Viorica, fiindcă a spus ,,douăzeci-douăzeci” anului două mii douăzeci… Și dă-i cu ,,rachetebalistice” de presă, cu ,,salve” trase de pe diverse ,,fregate” ale trusturilor de presă. Iar coafura doamna Viorica, rezistă, precum Assad în Siria! Calmă, netulburată, Viorica merge mai departe… Nu și Angela, după cum vedem… Mai departe nu știm ce ,,bombe” de presă vor mai exploda în spațiul Dragneo-carpato-danubiano-Pontic! Că, dac-am ști, dinainte ne-am păzi! De-aia io cred că, cea mai a dracu’ invenție a omului, ar fi aia care ar putea prevedea viitorul! Așa am ști dinainte:
– Când, cum și dacă se termină războiul din Siria
– Cât timp va mai fi doamna Viorica prim-ministru.
– Dacă se face Unirea anul ăsta sau măcar în următoarea sută de ani.
– Când și dacă va intra sau nu Dragnea la pușcărie după legile lui Moise Iordache.
– Dacă podul de la Mărăcineni va fi gata în patru luni așa cum au proorocit arhanghelii CNAIR.
– Dacă și când România va avea autostrăzi.
– Dacă și cum va mai fi Iohannis președinte, etc…
Phiii, ce bună ne-ar fi o mașinărie de-asta! Io cred că noi românii suntem datori omenirii s-o inventăm, așa cum am inventat atâtea altele până acum! Vă dați seama ce bani s-ar face cu ea? Cum ar fi, de exemplu, să vie Trump sau Putin sau…. oricare, să plătească saă afle dacă vor mai fi președinți? Păi, n-ar fi România iarăși ce-a fost și mai mult decât atât? Visul de aural lui Ceaușescu, Vadim Tudor și Iliescu? Și oleacă al lui Băsescu?… Vorba aceea, ,,Viitor de aur țara noastră are/ Și prevăd prin secoli a ei înălțare”…
Apropo de Înălțare… Ce? V-ați speriat? Credeați c-o să m-apuc să zic mai departe? Neaaah! V-am păcălit oleacă de 1 Mai și glumim! Doar nu ne-om supăra noi de la un război din Siria! Fie la ei acolo! Noi suntem un popor pașnic! Ei, doar din când în când îi omorâm p-ăia de ne conduc! În rest suntem mioritici așa… Hai, v-am pupat! S-auzim numai de bine și de victoria binelui în Siria! Binili învinge!
P.S: Poate nu știți, dar avem și noi SIRIA noastră! Da, este o comună în județul Arad și se numește ȘIRIA! Vedeți, dar, cât de important e să scriem românește, cu cratime, sedile, puncte și virgule, ca să nu confundăm lucrurile…

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share