Pe urmele… Facebook-ului – Palinka mai ia…


Fals identitar încerca să se numească așternutul acesta de vorbe și să vedeți de ce….
De cu dimineață am dat un tur de iris prin ale voastre ,,lucrări”. Una dintre ele m-a îndurerat profund. În faza primă. În stânga o doamnă corpolentă, firească la înfățișare și dimensiuni pentru vârsta sa, în dreapta un domn, la fel de bine proporționat. El – persoană cunoscută. De aceea strângerea de inimă. Titlul articolului – trunchiat de obiceiul Facebook-ului de-a considera relevante doar primele zece, cinsprezece cuvinte. După ,,Anunț cutremurător al soției lui Adrian Daminescu: Cel care mi-a fost partener de viață aproape două decenii a părăsit aceasta lume…”…. Intuiția – a murit ,,Într-o zi”! Solistul, compozitorul, instrumentistul Daminescu. Degeaba lectura completă, în mine stările îmi leșinaseră simțurile și trupul. Regrete pentru fostul soț al doamnei, regrete și pentru încurajatorii acestui stil expozițional. Le ridic încă o cruce.
Un alt periplu m-a pus în contact cu posibila fuziune, verificată de altfel, între un grup de clujeni, plecați cârțănește, și oricine-ar accepta să coboare din bloc pentr-o plimbare sub clarul de lună al lunii ianuarie. Bieții de ei, sosiți prima oară în capitală, aveau nevoie de-un ghid să-i conducă spre locurile unde ,,moșii” lor lăsaseră câte o urmă. La Universitate, din Piața Victoriei spre Casa Poporului. O vizită reușită, cu peste jumătate de sută de mii de îndrumători ospitalieri.
Molcomi oamenii, molcome acțiunile, răbdătoare națiunea ardeleană. Cu gânduri bune: poate i-om dărâma și p-ăștia. Șmecheră populația bucureșteană, participantă formal la zbuciumul și durerea fraților de peste Carpați că țărișoara piere sub sceptrul unor trădători, sursele lor știu de prin Noiembrie câte zile numără ultimul guvern. Mi-a șoptit o păsărică.
Viața ministerială, știm, are zile cuantificabile după ținuta morală și obiceiurile conducătorului, comparabilă afirmația cu banala constatare că asupra oricăruia dintre noi planează inevitabil moartea, mai ales când faci pe cobea în fiecare moment: să cadă Boc, să se ducă naibii Grindeanu! Sau: nu scăpăm o dată de ,,bețivul” ăsta de Tudose! Văcăroiu, Ciorbea, Radu Vasile, Tăriceanu, Petrică, Ponta și care-o mai fi pus mâna strâmb pe Constituție și drept pe Biblie. Să mă lăsați să fac o profeție: nu-i niciun român din România de prim-ministru!
Cum ați vrea voi să dați jos o mână de mișei, dacă se verifică, așteptând preț de 450 de kilometri bătuți cu piciorul? Hoțul, tâlharul, impertinentul, mincinosul, infractorul îl prinzi atunci, în fapt, și-l pedepsești, nu aștepți ori să se îndrepte de la sine sau să încalce repetat legea ca să te convingi că este irecuperabil, retezi răul imediat și de la rădăcină. Până au călcat alene cei de sub oblăduitoarea conducere edilitară a lui Boc ca să servească măsura coercitivă și ineficientă a ,,huo”-ului, masterpieceman Dragnea a mai fentat sistemul de câteva ori. Dacă se constată întocmai, repet.
Sunt convins că revoluțiile nu se fac ieșind la promenadă, la un vin fiert sau după o tărie luată în nas dup-un meci de fotbal pierdut de echipa favorită. Așa cum știu că mâine fiecare spirit încins, pe drept, va trebui să aducă o bucată de pâine în casă. Părerea mea? Constantă. Hai să umblăm un țâruc la educația noastră.

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share