Fărădelegea lui Călin – Un pachet de Snagov


Țigări, nene! Kent-ul săracului, de dat în stânga și-n dreapta, pe sub tejghea pentr-un baton de salam de Sibiu, prin buzunarul felcerului….
Îl tot am întipărit retinic pe domnul de la evidența populației fumând pedant, înaintea altei imagini, vă voi spune cu altă ocazie, afară. Nu-i pot atribui un fus orar precis, n-am stat să-i caut pricini dacă fumurile sunt fixate în litera Art. 133: ,,Perioada de repaus reprezintă orice perioadă care nu este timp de muncă.”
De aici, o bună bucată de timp, ne hodinim, relaxăm corvoada și-o trimitem la…. Altele. Persoana iterată are șanse să capete din partea mea, în afara ,,admirației” pentru încetineala gestică hemingway-iană, regal-caroliană, încuviințarea pentru desele afumări în aer liber, trage omul cu pixul…. Cum nici legea nu-i chiar de partea lui…. Mă angajez la o apărare echitabilă.
Onorată instanță, clientul meu este un angajat exemplar și ochii-i prind păianjeni la fiecare doi clienți din cauza datelor numeroase pe care trebuie să le insereze în tabelele software-ului ce înscriu cetățenii municipiului nostru corect și le furnizează cartea de identitate. În numele lui vă cer cuviincios să-i atribuiți o dată la două ore necesara împrospătare, fiindcă….
Luăm Al. 1 din Art. 134 și ce observăm?: ,,În cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, salariații au dreptul la pauza de masă și la alte pauze, în condițiile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.”
Domnule judecător, rog să iau din nou cuvântul. Asta se cheamă discriminare pe criterii de contract, contract individual cu program redus în care prin acest alineat se încearcă scoaterea pauzei din norma zilnică de muncă.
Al. 3: ,,Pauzele, cu excepția dispozițiilor contrare din contractul colectiv de muncă aplicabil și din regulamentul intern, nu se vor include în durata normală a timpului de muncă.” Care dintre ele, ,,altele” sau cele de masă din Al. 1?
Hoțomani. Au introdus încă o ,,strâmbă”, la Al. 2, adresat celor ce-și rup oasele înainte de vreme, sub 18 ani. Li se dau cel puțin 30 de minute de pauză de masă la un program mai mare de 4 ore și jumătate, dar nu spun cât în niciuna dintre stări. Dacă nu am menționat până acum, vă voi dezvălui părerea mea radicală și în perfectă cunoștință de cauză. Mâinile, picioarele și capul le-aș cotonogi tuturor celor ce încuviințează intrarea în producție, chiar și pentru acele 6 ore, tinerilor de la 15 la 18 ani. Zici că n-au fost niciodată aidoma lor. Interdicție totală la muncă, acesta mi-e verdictul.
S-o referi la armată, la schimbul acela din gardă de trei ore post, trei veghe, trei odihnă, o nebunie întinsă pe cel puțin două zile, practicată în urmă cu 30 de ani. O mai fi și-acum…. Art. 135, prin Al. 2, m-a dus cu gândul automat în vremurile acelea de coșmar, când timp de o săptămână începusem să confund ziua cu noaptea, starea de trezie cu una de mahmureală după o beție neponderată: ,,Prin excepție, în cazul muncii în schimburi, acest repaus nu poate fi mai mic de 8 ore între schimburi.” Abjurare de la normalul Al. 1, unde termenul de grație pentru lipsa de la servici nu poate fi mai mică de 12 ore între două zile de muncă, aici cu înțelesul unei norme zilnice…. Că de aceea la Art. 133 se încearcă deosebirea perioadei de repaus de aceea de pauză. Zic eu că fără succes, confuzia apare la ,,timp de muncă”, de asemenea transferabilă terminologie spre aceeași normă….
Pentru o gătare în ton, ne oprim la Art. 136, ce ne întoarce la oile noastre, angajat și efortul său plătibil de angajator, pentru o definire a muncii în schimburi în două alineate: program, program rotativ, succedare, intervale orare, salariat în schimburi. Toate de scris, aici, în contractul individual de muncă.

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share