Fărădelegea lui Călin – Ora de… caznă


Zi lumină, o ,,uncie” dintr-ale celor mai de succes afaceri. Cauți sau ești găsit, la rându-ți ai privilegiul….
Cu porția: timp și volum. Eu știu? Un chicuț de calitate…. Poate. Am ajuns la esență, ținând cont că fizic suntem în mijlocul documentului prezentului Cod nu mă miră alegerea legislatorului de-a insera mesajul cel mai important în miezul lucrurilor. A lucrului în sine. Crezul lor, potrivnic celui ce-mi aparține, este o preumblare printre altele înainte de-a ști muncitorul ce-i oferă statutele, criteriile după care într-un final lunar să treacă pe la casierie. Deloc normal. Până la drepturi și îndatoriri, destule, aspectul cel mai important privește cantitatea de operațiuni stabilite pentru îndeplinire, altfel…. Salariu după faptă. Pentru reglementare, susțin iarăși că se impunea a fi introduse printre pozițiile de frunte, există Art. 129, și următoarele câteva, ,,sacrificate” rațiilor zilnice: norma. Ce dorește? ,,…intensitate normală, în condițiile unor procese tehnologice și de muncă determinate… Cuprinde timpul productiv, timpul pentru întreruperi impuse de desfășurarea procesului tehnologic, timpul pentru pauze legale….”
La timp normă. ,,… norme de timp, norme de producție, norme de personal…” Mă surprinde că Art. 130 impune și una de pauză, una care să solicite odihna lucrătorului la maxim: o jumătate de oră cu ochii închiși, întins pe o suprafață cu raport de comprimare 1 la 3, masaj la brațe, pe coloană și bineînțeles pentru picioare…. Dar încă nu-i cazul exagerărilor.
Cine impune ansamblul operațional aplicabil la 131 ,,… tuturor categoriilor de salariați.”? Angajatorul, nimeni altul. Însă sub oblăduirea ,,… normativelor în vigoare, sau, în cazul în care nu există normative…”, tot de el, dar ,,… după consultarea sindicatului reprezentativ ori, după caz, a reprezentanților salariaților.” Cred doar o parte a enunțului acestui Art. 132, prima.
Să detaliez. Referire la zona privată. Derularea întregului proces de muncă se realizează pe mai multe paliere. Întâiul pornește de la scenariul înființării. Un om, posibil întreprinzător, ia o foaie de hârtie și schițează: produs; cerință pe piață; valoare. Nevoi tehnologice pentru producere; nevoie forță de muncă și număr de operațiuni pentru fiecare produs; costuri de producție și amortizare. Număr producători în domeniu; perioadă propice scoaterii produsului pe piață; climatul economic și politic; oportunități de finanțare din fonduri rambursabile și nerambursabile; inflația; cotele monedelor, statistica fluctuației cursurilor valutare în ultimii doi ani și tendințe; scenariu rată de succes în marketing. Definirea activității și aparatului necesar susținerii și dezvoltării afacerii; balanță de cheltuieli-încasări; taxe. Profit. Trag linie. Există termene pentru realizarea unui produs finit, lor le sunt arondate atâtea operațiuni și persoane câte să ofere salarii și un câștig. Cele propuse. Funcție de toate devine viabil demersul prezumat scriptic.
Își poate închipui oricine că enumerarea mea este apă de ploaie pentru o făbricuță cu peste 50 de angajați, de-alde demersuri împrăștiate prin județ, țară, mapamond nu mai vorbesc, regulile pentru funcționarea lor au indici preciși, stratificările responsabilităților sunt calibrate la maxim, retușurile au loc frecvent și se realizează în foarte scurtă perioadă. De aceea normele au rol strict și sunt doar apanajul angajatorului, fie chiar prin voința normatorului, și doar prin excepție, aici legea trebuia să scrie alb pe negru, când abuzurile devin o obișnuință, să intervină apărătorii ultimei verigi: muncitorul.

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share