Pe urmele… Facebook-ului – Operații… isterice


Dragii mei, bunii mei, minunații mei, poporul meu inventiv!
Golanilor! Că nu vă stă mintea mai departe de-o închipuire în ton cu retrogradele planete puse-n calea constelațiilor. Una științifico-populară, fundată pe nescrisa lege, printre miile cu valoare de adevăr, ,,Cea mai bună legumă-i carnea!” De-o fi de râtan, cu atât mai bine. Se pare însă că românul, suspicios, neînțeles de întregul mapamond, a mai adăugat o categorie pentru dovada de netăgăduit că spusele-i au întâietate: ,,fructele” de coteț. Carevasăzică nu organele, nu prețioasele spinări, costițele și nici jambonul nu au puteri miraculoase, ci acele părți din setul împrumutat de la pitorescul Păcală: copitele. Buturii purcelului! Recomandate fără fasolea aniversară, felul preferat al îndobitocitului țăran momit, cel puțin în primul război mondial, că va servi apoi fripturi pe tarlaua proprie, lucru veridic ținând cont că la parastasurile de pomenire a tot fost invocat, după obiceiurile pământului, ,,Să mănânce și el pe lumea ailaltă.” Pentru dame, beneficiarele remediilor ascunse ale fierberilor la ceaun. Da, partea aceea care se plimbă nestingherită prin dejecții ia cu mâna cutele de pe față. Sănătoase-s!
Aici, la noi, a ajuns lumea fandosită, clocitele-alea de țațe se-nroșesc la bot mai ceva decât curcile în înfoierea cea mai mândră, baticitele la ceafă, femei la finele primei tinereți, practică mariajul cu tratamentele faciale, sătule de clasicele buieli, cleopatricele prafuri și creme, gânditu-s-au că experții și noile lor experimente trezesc la viață tegumentele și le fac fecioare neprihănite. Până și mucoasele de pe șanț, nu mai servesc laptele și cornul dacă nu li se pune-n zori pe pomeți un dram de fard, educația lor are lipsă capitolul genetică, măștile remediatoare pe carnea fragedă fac mai mare paguba. Măcar de-ar avea ce îndrepta, dar nu-i nicio imperfecțiune pe chipul copilelor.
Pielea, afurisita asta de carcasă perdantă la plasticitate, merită, ne fentează producătorii cosmeticieni, cea mai atentă îngrijire, de la naturiști la agreanții chimiei ca remediu contra laxării, toți sunt de acord că ,,botoxul” din substanțele existente pe Terra produc momentan un reviriment și nu scapă ocazia întocmirii unei liste trebuincioase. Damelor. Descoperirea mea între acestea a unora ciudățele m-a determinat să punctez câteva curiozități. Prima ar servi la conturarea unor abordări pentru dânsele și alegerea soluției ideale. Convins nu sunt întrutotul, n-a rămas una tânără după consumul poamelor Goji, longevitatea propusă prin plusul de energie nu scutește femeile de riduri. Ăhăhă!, au filmat discovery-iștii niște mumii prin Tibet, vii, cu suta de ani în cap, dar de plâns, numai om nu te mai numești dacă gioalele-s țepene și musculatura fibră de copac uscat! Și la ce bun că mențin ochiul limpede, să se privească în oglindă și să sperie? Nici ceaiul verde nu deține rețeta miraculoasă, frunzulița lui vă scapă de chelirea totală-n cavitatea bucală. Următoarea propunere mă determină să mă socotesc sorocit că-s bărbat, sucul de citrice pe burta goală mă ucide, iar aciditatea compușilor rodiei îmi inspiră aceeași neîncredere. Uleiul de pește? Yac! Doar ca spirit de glumă vă recomand dudele, în special una…, însă, după cum am văzut, efectele imediate, un organism mai puțin obosit și anemic nu l-au împiedicat pe rege să….
Revenind la înțelepciunea dacică, vă jur că celui mai delicios grătar nu-i lipsește porcul, poate și-o piele de pui arsă, servirea fructului de baobab fript, cu toată vitamina lui, devenind un moft cotidian excentric. Aripioare de rechin importăm?

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share