Salonul Revistei Spații culturale – Octombrie 2017


A doua ediţie a Salonului revistei „Spaţii culturale” s-a desfăşurat în data de 7 octombrie 2017 la Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu” din Râmnicu Sărat. În afară de scriitorii râmniceni, gazdele manifestării, au fost invitaţi scriitori din Focşani. Din motive absolut strict obiective aceştia nu au putut răspunde invitaţiei, mai ales că a fost o vreme deosebit de rea (ploi şi vânt), urmând ca aceştia să dea curs unei invitaţii ulterioare.
După ce gazda manifestării, scriitoarea Valeria Manta Tăicuţu, a anunţat modul de desfăşurare a celei de-a doua ediţii, într-un cadru mai restrâns, ne-a propus să ascultăm o melodie clasică interpretată la pian de Florin Boroghină.
Scriitorul râmnicean care şi-a lansat o nouă carte cu această ocazie a fost Petrache Plopeanu. Aceasta a fost volumul de versuri „Cuibul crucii. Poeme triunghiulare” ce a apărut în acest an la Editura PIM din Iaşi. Prezentarea acestui nou volum este făcută de Valeria Manta Tăicuţu, apoi autorul ne spune câteva cuvinte despre acest volum şi recită asistenţei patru poeme. Florin Boroghină are un nou moment muzical ce precede podiumul poeţilor. Rând pe rând sunt citite două sau trei poezii sau un text în proză în următoarea ordine: Ecaterina Chifu, Nicolai Tăicuţu, Nina Plopeanu (proză), Nicolas Bratu, Laurenţiu Selegean, Viorel Dodan, Stan Brebenel (proză), Genovel Frăţilă, Sorin Călin şi Valeria Manta Tăicuţu. Momentele de poezie au fost completate armonios cu acorduri de pian din mâna măiastră a lui Florin Boroghină. Au mai fost prezenţi Andreea Bratu şi Horia Oprea, care nu au citit, dar au promis că la următoarea întâlnire vor fi pregătiţi pentru a citi ceva din creaţia lor.
Manifestarea s-a încheiat într-un ton optimist pe muzica aceloraşi clape de pian. Următoarea întâlnire va avea loc pe data de 4 noiembrie 2017.

A consemnat STAN BREBENEL

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share