Fărădelegea lui Călin – Așișderea


Păcatul lui, altfel ați fi fost martorii unei noi apostrofări pe tema priceperii mele juridice. Și trebuie să știți că este o pierdere dispariția lui Dan de pe Facebook….
Se pun două măsuri politice la foc mic și se lasă câteva luni componentele să…. Cât de specifică să fie terminologia s-o deslușească și prostul, câtă risipă să se fi făcut de negru pe alb încât surplusul să deranjeze opera legislativă? Am sărit direct la Al. 2 din Art. 60. M-aș ,,bucura” ca-n Constituție să găsesc validă întrutotul expresia ,,dizolvarea angajatorului”, însă există un mic impediment: nu-i una cu angajatorul activitatea. Cunosc, s-a împământenit ,,falimentul persoanei”, extensia referindu-se la neputința individului cetățean de a echilibra balanța propriei managerieri cu un plus de ajutor statal, nu te bagă la zdup, nu ți se jupoaie toată pielea, și-ar fi ceva de dat în schimbul eșecurilor tale, ci ți se dă o șansă pentru a nu te afunda mai tare, totuși, să echivalezi insul organizator de afacere cu produsul muncii sale lasă o pată neagră pe orice logică. ,,Așa nu!”-ul articolului de față limitează câteva posibilități de abuz, pune un dram de protecție scut în apărarea câtorva…. Îndreptățiți. Dacă punem la socoteală și relațiile ce se leagă între om și om, om și loc, om și ceea ce rămâne în urma acțiunilor lui, într-adevăr: ,,1) Concedierea salariaților nu poate fi dispusă:…” Fără să mai citez, cazurile sunt notorii: când nu poți munci și ai hârtia necesară de la medic, dacă dă boleșnița-n zona de lucru, dacă…, dar aici chiar am o îndoială. Firească. ,,c) pe durata în care femeia salariată este gravidă, în măsura în care angajatorul a luat cunoștință de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere.” Oi fi eu inept…. Păi în sine concedierea este interzisă din prima parte, iar undeva în Codul muncii femeia însărcinată are parte de toată protecția, baliverna completării ei reprezintă un act sancționabil. Următoarele paragrafe se referă la aceeași discriminare, la efectele primei clipe de iubire…. Dar și de odihnă. ,,Destituit din funcție”, punctul g) încerca să scape sindicalistul cu poziție de punere în grevă definitiv, Curtea Constituțională a considerat neavenită această pretenție, de ce?
Greșeli oriunde. Omisiuni. Medicii se pot înșela? Da, de aceea c)-ul Art. 61 avea nevoie de un termen, acolo, 60 de zile, mai mult poate, uneori se întâmplă minuni și contrazic diagnosticul. Apoi, iar mă iau de pleșcoiancă și cei ce i-au păstrat locul de parlamentar ilicit: ,,b) Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care țin de persoana salariatului în cazul în care salariatul este arestat preventiv sau la domiciliu pentru o perioadă mai mare de 30 de zile, în condițiile Codului de procedură penală.” Dar n-o face, probabil nici nu știe că el a semnat contractul de muncă ori se preface, transferă rolul poporului-comisie de validare, doar el l-a…. Fals! D)-ului îi lipsește un ,,mai” așezat între ,,nu” și ,,corespunde profesional locului de muncă în care este încadrat.”

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share