Căruța cu virgule – Insula pierzaniei


Zilele astea s-au întâmplat niște chestii care depășesc niște treburi… Am aflat, de exemplu că în geografia țării noastre există o insulă numită Beline! Acuma, ca să mă depărtez oleacă de subect, din câtă geografie știu io, auzisem că ezistă mai multe feluri de relief… Bre, relief în română, nu RELIEF în engleza brexitară!
Buuun! Și zice la carte că ezistă și relief făcut dă mâna omului, care se numește antropic. Adicătelea, cum ar veni, omu’, în marea lui aroganță, a vrut să să compare cu Ăl de Sus și s-a apucat să facă și el o lume mai mică, cu mâna lui. Că, vorba aia: ,,Ce-și face omu’ cu mâna lui… relief(eng) se numește!” Da’ ce credeți că toți oaminii poa’ să facă ei reliefuri de-astea așa… după cum li se scoală… păru’ pă spate? Pi, unde-am ajunge atuncea? De-aia avem democrație! Ca ăia de i-am ales să facă ei pentru toți și păntru fiștecare-n parte!
Ei, și pă principiul ăsta, coroborat (hai că mi-a ieșit!) cu ălălalt care ‘ce că ,,cine-mparte, parte-și face”, Dragnea, care-i ăl mai primu-n stat, chiar și peste prezidentu’ nostru, s-a trezit el mai antropic așa într-o demeneață și a zâs:
,,- Bă, frumos sunt, mustață am, mare șef sunt… Ce-ar fi să am și io o insulă a mea și numa’ a mea, să n-o mai împărțesc cu niminea, cu toți proștii ăia de m-a ales ei pă mine să le fac bine…! Adică, să fiu și io un Orbinson Crucioe de-ăla, că tare mi-a plăcut când am cetit cartea!
,,-Sevil, favorita mea la primi-minsterie! Rovana, membrul meu… de partid și de stat! Muzele mele! Ce vă roagă tăticu’ vostru? Ghidi, ghidi!… Who’s your daddy?… Deci, ia făceți voi cumva, la un fel să am și io insula mea! Nu știu cum făceți! Schimbați geografia dacă trebe, da’ io fără insulă nu mai stau! Adică mai stau la partid, da’ ziceam așa ipotenuzic!… Și ca să nu vă bateți voi căpșoarili voastre frumoase prea mult, vă spune tăticu’ vostru care e aleasa mea! Nu, nu de voi e vorba! De insulă, ziceam! M-am gândit la Beline! Ai? Ce ziceți? Nu-i așa că-i frumoasă? Și n-ar fi păcat s-o folosească toți plebeii, să-și bată joc dă ea? Iote cum făcem! Tragem o linie pă hartă acilea iote… așeeea… și de-acilea-ncolo-i al meu, restu’ e al poporetului votant! Io zic că-i o împărțeală cinstită! Să zică mersi că nu iau toată Dunărea sau toată țara pă persoană fizică ca să rămâi io singur în ea!
Ei, ce zice fetele? Se bagă la oleacă dă antropizare?… Pă mustața mea, că dacă făceți voi asta păntru mine, o să-mi stați numa’ de-a stânga și de-a dreapta mea! Tu, Sevil, o să-mi guști băutura, iar tu Rovana, o să-mi guști… ia să vedem, ce-ai putea să-mi guști?… A! Da, Știu! O să-mi guști știucile pă care o să le prinz io ca Primu’ Pescar al țării ăsteia de infractori, în care io sunt cel dintâi!.. Cât?!… Fetelor, fetelor…Puteți mai mult de-atât! Hai, arătați-mi cât mă venerați!… În 24 de ore? Hm…Știu și io?!… Ce dracu’ , mă, fetelor?! Ne fac pe noi niște amărâte dă legi? Păi, noi facem legile, nu ele pă noi, ați uitat?… Cine, mă??? DNA-ul? Mă scuzați, da’ io pă DNA fac un dublu pi! Și pă Codruța Bleguța la fel, da?…Eeeei! E altceva!! Așa vă vreau! Deci, Rovana mi-ai plăcut, fetiță! O insulă în 17 ore? Cam cât ar fi pentru toată țara?… Hai c-am glumit! Hai! Lucrați frumos, în echipă, că în week-end vreau să dau la știuci pă Belina, da?… M-am născut în Teleorman, măăi! / Și sunt dumnezeu uman măăăi! / Trag o linie pe hartă / Și-mi trag Dunărea la poartă, măăăi! / La la la laila la / O să am insula mea!…
După o vreme…
Audiat în dosarul insulei Belina, în care Sevil Shhaideh și Rovana Plumb au calitatea de suspect, Liviu Dragnea a declarat următoarele:
,,- Cine? Io? Nu, nici vorbă! Sevil și Rovana… Este o înscenare a adversarilor politici, în special a lui Ponta care-i cu mâna pă sus și se cere să fie audiat împotriva mea!… Forțe străine vor să destabilizeze țara…

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share