Căruța cu virgule – Refugiații și noi


Am spus de multe ori că nu e bine să emiți păreri la cald, despre diferite evenimente. Am mai zis și-n glumă, și-n serios despre asta, dar, totuși, io nu-nțeleg un lucru: Au ieșit și Ponta, și Iohannis și au spus că România nu-și permite să primească decât 1500-1600 de refugiați de-ăștia sirieni. Buuun! Vine apoi, U.E și zice: Wait a minute, romanians! Hold your horses! Stați așea băieți! Păi cum 1500? 4646! Ce? Nu vă place numărul ăsta? Păi putem să vă dăm mai multe… numere! Și n-o să vă fie bine, că o să vă cam usture!
Pe de altă parte, citesc că europarlamentarii români au votat cotele de refugiați alocate fiecărei țări. Adică fix acel număr pe care ni-l flutură ăștia pe sub nas.
Adică, în stilul clasic, românesc: una fumăm și alta mâncăm!
Nu că mi s-ar rupe inima de refugiații ăia (sau teroriști, activiști ISIS) sau ce-or fi ei, dar aș fi de acord să-i primim, totuși! Să-i primim în casele generoase puse la dispoziție de la fel de generoșii îmbogățiți ai țării ăsteia! De exemplu, în ,,modesta” casă a lui Videanu, care, vă amintiți ,,nu e mare, ea doar pare mare”. Sau în orice altă casă cel puțin la fel de ,,mică”, obținută prin ,,tunuri” de sute de milioane de euro. Așa măcar unii ar fi răzbunați, pentru că o confiscare e foarte puțin probabilă. Iar ăștia ar putea face acea ,,dreptate divină” pe care o invocă mereu acest popor de creștini-ortodocși.
Și chiar i-aș încuraja pe acei… cum s-or mai fi numind ei, să-și detoneze, după bunul lor obicei musulman, încărcăturile de exploziv, acolo, în acele case, pentru a-și săvârși misiunea pentru care au fost ,,trimiși” prin Europa!
Din păcate, aud că refugiații… refuză România, pentru că e o țară săracă și nu le poate oferi aceleași avantaje ca în Germania, Spania, Franța, Austria, etc. Am mai spus aici la un moment dat, că asta mi se pare o campanie de cucerire a Europei, precum acele campanii ale Imperiului Otoman, odată. Numai că, dacă atunci n-au reușit pe deplin, lovindu-se de niște fraieri creștini care s-au luptat ca nebunii pentru bucata lor de pământ, lăsați singuri de toate alianțele, acum, această invazie a reușit. Nu știu dacă această parte a istoriei a avut vreun rol în alegerea rutei de ocolire a României în campania de astăzi, dar rămâne încă de văzut daca vom fi ocoliți în continuare…
Acuma, noi ce să mai credem? Să credem că asta poate fi o reacție de ,,răspuns” a noastră la tărăgănarea acceptării în Schengen? Să ne bucurăm că ne ocolesc refugiații sau să ne întristăm de cotele alocate? Sa-i înjurăm pe românii care au votat împotriva țării lor, acolo în Parlamentul European? Iar sirienii ăștia sunt migranți, imigranți, emigranți, refugiați, teroriști, activiști ISIS…?
De-aia zic, că nu știu ce/ pe cine să mai cred!

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share