Pe urmele… Facebook-ului – Cei


Om normal. Gânduri sigure. Minte în parametri.
Inacceptabila figurație a multor jurnaliști ori simpli buticari de internet mă agasează din zi în zi mai mult. De aceea, data din urmă, am preferat să mă opresc mai degrabă, de la ele, biete ființe arborate fotomodelic sub drapel, și încurcătura de cifre a practicii vânturate acolo unde Codul Muncii are stipulări precise și protectoare pentru orice ucenic. Până să continuați a vă lămuri cum de mirarea a depășit așteptările, poftiți la aberații: ,,http://krespy-ro.com/uncategorized/ai-peste-16-si-50-de-ani-primesti-4-500-de-lei-de-la-stat-s-a-dat-lege/”. Iar pentru risipirea oricăror dubii, parte din lămuriri pe aici pe undeva: ,,http://internship.uniunea.ro/proiectul-de-lege/”.
Oricum a crezut autorul a se aventura la comentarii pro intrare în legalitate, un lucru este cert, nu mai poți ține elevul-practicant să vină ca semi-angajat fără a fi plătit și fără să i se recunoască perioada prestată vechime. Cât despre sumă, o mie de euro, așa apare la concepere, o primește buna ,,gazdă”, atribuire susținută alineat de alineat.
Nu știu însă ce caut aici cu porniri din ,,Fărădelegea…” A! 35 de anii limită superioară pentru internship. Mă așteptam ca autoritățile să aibă ceva mai multă pricepere la îndemnuri cu dedicație, să taie în carne vie când…. În cazul unei astfel de publicități rămâi stupefiat, iar OZN-ul doborât și nu prea din Siberia anilor 1980 pare o poveste plauzibilă și acceptabilă. Am găsit termenul, am împietrit de spaimă că asta este calea binelui: exemplul răului cel mai rău. Nu sunt unul dintre soldații ruși transformați în stane de piatră (basme!) cu tehnologie extraterestră, reacția este totuși asemănătoare. Pregătiri, voaluri, machiaje, îmbrățișări, rochii de mireasă, pășire către altar luată în cadru cât să facă un pitic om mare. Sugestie falsă, unirea este chitită între…. Un fătălău, un incapabil să-și ducă vârsta, cei 35, alături de-o congeneră, angajat de nimeni altcineva, „The United Nations Children’s Fund – UNICEF”, să spună lumii nu căsătoriei între el, corespondentul fetei bătrâne, cu o puștoaică, în filmuleț, de 11 ani. Rușine tuturor! Mai simplu ca arestarea încuviințatorilor, părinți, martori, preoți… din orice colț al mapamondului, oricare le-ar fi religia, nu se poate.
Suntem nebuni de legat! Am fost tentat să comentez un articol de acum doi ani din Gândul identificat într-o primă fază ca interesant, îndemnat de recursul la misoginism, proces de conștiință de sorginte creștină, dar și cumințenie înnăscută prepusă peste educație, când cuvintele și nepotrivita imagine destabilizatoare nu par a se potrivi, văd chipul, urmăresc firul raționamentului prezentat în două, trei propoziții și caut ligamentele. Am renunțat. Să vă spun drept ce concluzie am tras. Politica este plictisitoare, îngustează drastic spectrul limbajului, ucide diversitatea. Frazarea de lemn, comunistă, periferie de comunicare? Ași! Luați-le pe cele cotidiene: uzuri cetățenești, bagatele democratice, resturi insignifiante ale lexicului declamate fără folos, nimic evolutiv, un cerc restrâns, viciat de puținătate concepțională mintală.

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share