Căruța cu virgule – Isteria BIO


Celor care încă mai credeau că pe lumea asta se poate mânca bio, evenimentele de săptămâna trecută le-au dat cel puțin un subiect de gândire. Am aflat așadar că perele din piață conțin o toxină periculoasă, din cauza tratării lor cu pesticide.
Și poate că eram conștienți cu toții de asta dar nu voiam să credem atunci când priveam sau mâncam un măr, o pară, o roșie, o capșună sau un strugure arătos, cu ,,față comercială”. Căci de ce să te gândești cum dracu se fac astea în plină iarnă sau cum de se păstrează atât de bine după ce au fost culese, când arată așa de bine și sunt atât de gustoase…I luzia consumării fructelor în abundență pentru că detoxifiază organismul e pe cale să se risipească dintr-o… mușcătură. Eu cred că pe lângă perele acelea prezentate ca infestate cu pesticide şi laptele infestat cu aflatoxină(!?) sau cum s-o numi ea, mai sunt și altele. De exemplu, câți n-ați cedat tentației de a mânca niște căpșuni imense, care abia incăpeau 4-5 într-un pahar din plastic, cumpărate din Piața Centrală a orașului? Ca să constatați apoi că n-au niciun gust, ca și cum chiar ar fi din plastic… Cam câte pesticide or fi avut în ele pentru a le aduce la stadiul ăsta? Sau roșiile cu etichetă ,,România”, cum credeți că puteau să ajungă la mărimea și culoarea comercială pentru a fi vândute, fără pesticide și potențiatori de creștere, care le ,,forțează” coacerea? Se spune că ,,Bio” este un termen care definește produsele care se obțin faără adaosuri de chimicale, doar pe cale naturală, așa cum le știm noi din copilărie, cum s-ar zice. Dacă ar fi așa, acestea ar avea două probleme:
1. N-ar fi pe piață decât în perioada specifică a anului, adică toamna, nu în plină iarnă.
2. N-ar putea fi păstrate atât de mult pentru a fi vândute și-ar pierde repede calitățile care le-ar face ,,comerciale”. Cu toate astea, chiar și în condițiile în care s-ar putea realiza o astfel de producție fără aceste chimicale, nici atunci nu poate garanta nimeni că ele sunt în totalitate sănătoase. Pentru că, aerul pe care-l respirăm e poluat, pământul pe care-l lucrăm e poluat, așa că nu poate fi vorba de o producție 100% bio, în adevăratul sens al cuvântului… Și dacă ,,veganii” ar avea motive de îngrijorare, ce să mai zicem de mâncătorii de… carne? Vaca nu mai e vacă, puiul e cu adaos de… salmonella, calul nu mai e cal… etc.
Așadar, mâncarea nu mai e ce-a fost, fie că ești vegetarian sau nu. Alternativa, în situația unei crize alimentare severe, ar fi să ne mâncăm între noi, să revenim la canibalismul nostru cel de toate zilele, la propriu și la figurat…

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share