Fărădelegea lui Călin – MăTușa…


Aștepți o salvare, ea ba să vină! Tamaro, Tamaro, m-ai abandonat…
În caz de ,,Pe-aci ți-e ușa!” mai speri la popor. Deseori sensibil, mereu prostit, are calități de vidanjor, te aspiră din străfundurile dejecțiilor, te spală de toate păcatele și…. Mi se face rău cu gândul la trecut. Atâtea….
Blamarea lui Antonescu a fost un act mai neconstituțional ca acelea ce fac obiectul Art. 99, ,,fapte grave” de încălcare a primei legi a țării, imputarea nelegitimității provizoriei președinții era gratuită, Art. 98 stipulează clar cine-s meritoșii: ,,(1) Dacă funcția de Președinte devine vacantă ori dacă Președintele este suspendat din funcție sau dacă se află în imposibilitatea temporară de a-și exercita atribuțiile, interimatul se asigură, în ordine, de președintele Senatului sau de președintele Camerei Deputaților.” Aceeași risipă inutilă de cuvinte, în plus cu o scăpare, moartea i-a fost omisă. Comentarea și contestarea formei are două puncte de susținere, Al 2 al Art. 98 și Art. 97, primul pentru modelul adoptat, ,,(2) Atribuțiile prevăzute la articolele 88 – 90 nu pot fi exercitate pe durata interimatului funcției prezidențiale.”, al doilea pentru scurtatea și completarea Al. 1.
Ciudat. Art. 100, Al.1, ori este stupid, ori iresponsabil. Adicătelea cum ,,Nepublicare atrage inexistența decretului.”? Unde-s sancțiunile și cât de usturătoare? Știți oare care-s alea de pot fi uitate prin sertar sau neglijate de vreun conțopist prins de amoare? De la Art. 91 – 94, câteva alineate, dar de importanță vitală, cele despre stări de urgențe, războaie…. Păi dacă Președintele este pasibil de Înaltă Trădare, ăștia mai micuții, țâș-bâștii de birou, chiar nicio frânghie în jurul gâtului nu merită? Cum așa, iaca răzbelul, nu e răzbelul? Dar nici acestea nu par atât de ciudate ca apariția uimitoare, inopinată a ,,(2) Decretele emise de Președintele României… se contrasemnează de primul-ministru.” Priviți conținutul celor patru articole și căutați fir de minister în aprobare. Nu veți găsi mai mult de-un grup de parlamentari responsabilizați.
Așa o chicat! Veselos om Nicolae Sabău, dar și conducătorul nației după un articol ca cesta. Că de la cântec se trage! I-auzi! Dau o sută și-ncă unu’, Îmi face poporul plinu’, Dau o sută, dau un leu, Președinte sunt tot eu! Vasali, nu mai dumi, mă! Art. 101: ,,Indemnizația și celelalte drepturi ale Președintelui se stabilesc prin lege.”

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share