Pe urmele… Facebook-ului – Cea, cele


Marfă nouă. La second hand.
De unde crezul acesta al muieruștilor că pot răsturna lumea nu numai cu atracția specifică, ci și cu brațul, și uniforma forțelor armate n-am idee. Că-s frumoase poate observa oricine, chiar dintre ele lăsa garda jos în fața trăsăturilor faciale și formelor apetisante apropiate de șablonul creațiunii Domnului, însă nu suntem la practici de sport, de antrenament pentru tonifiere și menținere a musculaturii, prevenția apariției vergeturilor…. Aici sânii mai rău încurcă, iar… nu prezintă nicio valoare socială, țara a câștigat un combatant, un apărător și a pierdut o mamă, fiindcă mama este nu doar cea care veghează de departe pe cel căruia i-a dat naștere, are menirea de a-i fi sprijin imediat. În acest caz o servitute imposibilă.
Urmăresc uneori din pură tangențialitate zăcămintele de sfruntare nesfârșită din mentalitățile noastre separatiste pe coordonatele stat-aglomerare cetățenească, curaj-repulsie la comandă…. Că unii-s cotizanți la fondul lor și alții în altul. Asta este o declarație dobitoacă, fluxul monetar are un singur garant depozitar, trezoreria și câțiva decidenți de strânsură, de contabilizare, de gândire a trebuințelor și într-un final de eșalonare și împărțire. Să nu creadă cineva că are o avere separată, vreo visterie în care numai el depune și doar acesta se poate înfrupta din roade. Să fie toată lumea convinsă că 1 la 2 sau 1 la 3 este un deziderat ușor de atins, nici cotizația la pensie nu e de colea, totuși, dublarea sau triplarea acestor leuți înseamnă un efort, că sunt investiții, și se trudește în interiorul lor, că muncesc generații continuu și din obolul lor financiar se ia la moment pentru numeroșii fluturași ai bunicilor, părinților reprezintă de asemenea un episod demn de luat în seamă. Să nu uite ostașii, cu angajament benevol, că anual parlamentul, președintele și raportorii de nevoi în sistem alocă, uneori necuvenit, sume ce includ salariul, sporurile, nevoile de hrană și uniformă…. Să nu dați în afirmație, știu, și veghea, și orice trebuință, inclusiv cele familiale, fac parte din lungul șir de atribuții, mă refeream strict la acei inși picați sub arme prin varii subterfugii. Lenea bate însă și la alte uși ale instituțiilor, am insistat din alt motiv, mi s-a părut deplasat să te postezi ca ,,armata este altceva”, să spui că diferențierea între ostaș și civil este necesară. De parcă….
Poate nu mă privește. Spun unii. Mai zic alții că fără vrere ei sunt principalul furnizor al comorilor naționale, că 19, 24, 20, 5, etc, cifre oarbe, asigură grosul funcționării cotidiene a întregului aparat statal și nu numai. Și mai câte. Bani peste tot, de peste tot pentru toate…. Săracul guvern, de-ar ști toate verbele ziaristice s-ar lua cu mâinile de cap, ar interzice limba română pe motiv de inepție. Titlu. Aproximativ. ,,Dacă ai între 16 și 50 de ani iei 4500 lei cu diploma de bacalaureat” Reluăm. Mintea mi-a furnizat o eroare, așa se întâmplă când zelul, dar și grandilocvența, intervin în fascilulele ce par ceea ce nu sunt, când pui deasupra cuvintelor, rele și ele, o fotogramă înșelătoare. Diplome de maturitate. Adevăratul. ,,Ai peste 16 și 50 ani? Primești 4500 lei de la stat. S-a dat lege.” Adevărul. O minciună a aceluia ce cu ochii puși cruciș la citirea legii internshipului n-a nimerit niciun articol de lege. Mi-e imposibil să cataloghez. La fel pentru cazul viitorului articol.

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share