Căruța cu virgule – Între Marte și Venus


Fraților întru pahare, dân câte am auzit și io la veața mea, cică noi, ăștia, băieții, suntem dă pă Marte, iar ele, fetili, femeile, cică ar fi dă pă Venus… Prostii, vă spui io!… Nu, breee! Nu io spui prostii acuma! Ăla de-a zis asta!… Na, că am uitat ce-am vrut să zic!… Nu mă mai întrerupeți, vă rog io frumos!….
Ce ziceam?… A! Da!… Cu Venusu’ și cu Martele… Păi, da! Io, vă spui drept, mă mai gândesc din când în când cum ar deveni chestia asta cu planetarele… ptiu!… cu planetele astea! Adicătelea cum să fim noi dă pă Marte? Ce vrea să spuie autorul? Că noi am fi de pe altă placentă?… ptiu!… planetă? Marțieni, adică? Io zic că-i oleacă bine, treaba asta! Că acuma cică e o nebunie să ajungă lumea pă Marte! Adică noi, marțienii suntem oleacă doriți dă toată suflarea pământeană, în care se include și aia femeiască! Bun așea! Putem zice, dară: Lăsați femeile să vină pe Marte! Pe rând, nu vă-nghesuiți că e Marte pentru toate, fetelor! Da’… mă scuzați că vă-ntreb și io, cu mintea mea, aia proastă! Cu Venusu’ vostru, ce faceți?… Nu cu muntele Venus că p-ăla oricum nu l-a găsit niminea!… Cu planeta aia de pe care ziceți că sunteți! Că rămâneți singure p-acolo! Ce să vă fac dacă Marte e mai aproape? Că și dacă s-or alinia toate planetele, tot n-o să vrea vreun marțian să se facă venusian!… Plus că e periculos să să ciocănească planetele între ele… Io zic, mai bine, să aveți grijă de planeta aia a voastră, să nu v-o fure careva! Iote că acilea pă pământ unii se antrenează deja la treaba asta! Aaaa, nu știți? Păi nu știți că nu mai vedeți nimic în perioada asta, dăcât cadouri, mărțișoare și alte sacrificii de-astea… marțiene!
Păi să vă spui io, că se vede și de pe Marte cum se-ntâmplă în Venus nește chestii care depășesc nește treburi… V-ați prins? Ei, dacă v-ați prins, țineți-vă bini di tăt! Ce s-o mai dăm de gard! Am zis noi că planeta aia a voastră e prea departe, da’ iote că pentru unii e mai aproape decât pentru alții. Că au ajuns acolo și, ce să vezi? au confiscat-o! Niște marțieni degenerați – că altfel n-am cum să le zic! – măre se vorbiră și se socotiră cum să puie la pământ și ultima urmă dă industrie dân orășelul nostru sărac. Pardon! Sărat… Și pentru că nu mai erea n’ica dă demolat, s-au apucat dă Venus! Cum care Venus? Ăla negru, de respira greu… Cu uleiuri, cu de-alea… E unii care zice că p-acolo s-au întâmplat și lucruri necurate, da’ parcă poți să crezi toate bazaconiile? Și dacă s-or fi întâmplat, or fi fost pă partea întunecată, că nu le-a văzut niminea, așa că să le fie dă bine! Or fi fost niscaiva reptilieni d-ăia, că oaminii normali n-ar fi capabili de a fi în stare de a putea să facă așa ceva…
Ei, da, așa e, cum vă văz și cum mă videți! Și chiar dacă nu mă videți, mergeți de videți voi cu ochișorii voștri, ăia frumoși care ne bagă pă noi în toate alea, câteodată… Da’ să mergeți acuma, cât mai aveți ce videa! Că mâine-poimâine dispare și Venusu’ și degeaba mai plângeți după aia… Se tot taie și să cară… și-i o coadă ca la moară!… Ei, na! Iote și nește versuri d-alea cu rime-n coadă!… Ăia de s-a apucat dă tăiat, vrea ei să fie discreți, da’ nu prea le iese, că n-ai cum să nu vezi mașinili care tot intră și iese de-acolo cu țevi și alte fiare… sălbatice! Acuma mi-a picat mie fisa! Că pă pământu’ ăsta, ezistă extratereștrii pântre noi! Că iote cum să dăscurcă iei înghițind frumusețe dă făbricuță și face iei bani, iar restu’ lumii e săraci de n-are unde dormi noaptea… Ăștia o să halească toată planeta asta de ne-a mai rămas, la ce foame văz io că are pă iei!…
Așa că, vă spui ca un marțian dă bine, că e cazul să protestați că vă fură ăștia planetuța voastră! Scoateți-vă căpșoarili dân buchetele dă flori și coborâți olecă cu picioarele pă Pământ! Nu de alta, da’ o s-ajungeți să ne rugați să vă primim la noi pă Marte, și știm că nu vă place să vă rugați…. Și dacă ajungeți la… planeta noastră… altfel vorbim atunci! Hai, sănătate și ploi curate, fraților, de pe orice planetă ați fi!

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share