Pe urmele… Facebook-ului – Bisturiu


Și fiindcă n-am zis de-a dreptul despre individul acesta ,,învățat”, lăsând să se înțeleagă că face parte din fieful celor deopotrivă cu Sorina Banu, absolventa de 10 a liceului Hasdeu din anul curent, dar la profilul mai slab, Științe sociale, cu un profesor ales drept model, un anume…, a fost cu motiv: prea des s-au pronunțat în trecut numele lui Boureanu și al mentorului în aplicații fizice ascunse, fără un tet a tet vizual direct, Băsescu.
Oricât de golani ambii, uneori pumnul justițiar, neadministrat ani de zile, azi nu mai poate face niciun dram de bine, a fost un viciu procedural și de o parte și de alta, tupeul omului beat și knock-out-ul puteau fi evitate, coloanele lor vertebrale ar fi rămas intacte, recte, demne. Și-o să vedeți că directa de dreapta va prima la proces, are pixelul mai albastru comparativ cu atacul sub centură oferit inghinalului polițist, ca atare va fi sancționat pe măsură, la fel și martorii înșirați în lung de șosea nereactivi spre a-și calma colegul pugilist. Practici ale noilor generații.
N-am discutat despre Salamandra și Lucia Dumitrescu, avusesem pornirea de a crea un duet adhoc sub egida Opiniei de Buzău, mi-am ponderat însă pornirea, gestul s-ar fi încadrat la stimă exagerată de sine. Fiind parte în acest proiect am crezut că bunăcuviința modestiei a fost cel mai cuminte lucru. Nici acum n-o să abuzez de laude, mai curând voi căuta o scuză în fața celor de-o breaslă care se și bucură, dar se și întreabă ce ,,noroc”…. Conjunctura, fraților! Legăturile, explicabile, între oameni, determinarea de a spune da după o lungă listă de amânări. Ingredientele necesare unui astfel de succes, minor însă, anvergura năvalei fanilor peste ,,soarele” nostru nu a căpătat atributele hitului de top, erau la îndemână și doar puse la grămadă au conturat acceptul câtorva producători de televiziune și radio pentru difuzare. N-am spus că este ușor, nu spun nici că ar fi greu să ajungi pe-acolo, știam ceva, ceva despre pașii de parcurs: o piesă cu priză minimală la public, disponibilitate să mergi înainte în ciuda multor privațiuni, intrarea în grațiile oamenilor din domeniu, constanță. Ingredientul necesar unui aflux de simpatie la nivelul unde zarurile aruncate sunt câștigătoare a fost piesa, de fapt nu există altul mai bun pentru deliciul și savoarea ascultătorului, cum-necum, orice efort instrumental și vocal se pierde în totul numit melodie. ,,Pân’ la soare” exista de ceva vreme, a fost chiar proectată pe ici-colo sub titulatura MT Place, un grup de puștani coordonați de compozitorii piesei, nu singura din repertoriul lor, constănțeni, deci cu suficiente raze cât să intre la păreri că o astfel de idee nu le răsărise încă, dar mare-i astrul zilei și îmbietor, Ștefan Crăciun și Sebastian Mitri, părtași în nenumărate rânduri la celebritate, ba prieteni și colegi cu Costi Ioniță prin liceu, ba ucenici-interpreți la ,,școala” lui Țăndărică, fie c-un 3 Sud-Est ori regretând un proiect neîmplinit cu recent decedatul Cornel Stroe, o țineau acolo, la loc de cinste cu speranța, iată, împlinită, că într-o zi va avea parte de ,,lumină”. Pare aproape imposibil, mai ales în cotidian, să ai parte de aprecieri într-o industrie în care melodiile au promovabilitate doar dacă sunt ,,de anul ăsta” este o șansă nesperată. Practic toate încercau să iasă la iveală, toate aveau certificat de calitate, numai că…. Lucia fusese de două ori laureată la Mamaia, glas bun, volubilitate în discursul și relația cu publicul, noi de asemenea, Salamandra brand vechi, Cristi Becker de notorietate pe piața muzicală, Matei Stanciu ex toboșar, cum rar se mai încumetă câte unii la un ,,botul calului” muzical, la Provincialii, iar eu, după cum se știe, perindat cu Dan și Mihai prin festivaluri, concursuri, emisiuni, spectacole și câteva televiziuni. Trupă mare, solistă mare, piesă bună, fiecăreia parcă lipsindu-i ceva-ul ce trebuia să declanșeze ,,așa da!”-ul. A fost să fie acest împreună, un video decent și câțiva oameni marșanți la imaginea noastră. Comună.

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share