Pe urmele… Facebook-ului – Ante-logare


Muzicienii și poeții se topesc după iubirea stelară. Nu toți. Pragmaticii domeniilor de apartenență ale lăudătorilor tehnicilor anterioare se omoară mai puțin cu ,,de-astea”, lor le șade bine….
Rațiunea rămâne, chiar întârziată cu anii, o lucrare cel puțin benefică, din plutirea într-un șir nesfârșit de potriviri licite – fiindcă este simplu, hoțul fură dacă-i merge, până în punctul de-a fi prins nu gândește o clipă la fisuri: dorește, planifică, acționează. În linii mari – revenirea la cele potrivite social este dauna cea mai mică. Despre asta discutăm, răul este rău în ochii unui mental colectiv, de aici tot șirul de păreri pro și contra feluritelor porniri. Vi s-au strecurat pe la urechi tot soiul de coduri ale piraților, kukusklanilor, frățiilor, haiducilor…, moduri de fixări comportamentale hibride după bunul plac al inițiatorilor: luăm de la boieri ca tâlharii ca să dăm săracilor, jefuim corăbii din oarba plăcere de-a simți o bucată de metal prețios în palmă, curățăm omenirea de particulele impure să piară tot ce-i negru, sărim într-un picior, ne împreunăm mâinile în zeci de feluri…. Jocuri, experimente dăunătoare sau nu semenilor. Rațiunea este nu doar o dare de seamă, ci și o raliere la setul cel mai sigur de… valori, pare totuși cam mult spus, cel ce asigură un trai liniștit, aproape liniar, doza sa de inapetență pentru reglarea la timp a disfuncțiilor, dovada că are potență nu poate păgubi societatea catastrofal. Nu totdeauna.
Superioritatea este o funcție a rațiunii că deții în raport cu ceilalți acel adaos cerebral, nu numai, una exagerată, grație unei crescute simțiri de sine, în același timp de-un neam și antonimică comparând-o cu pasivitatea. Înțelegeți și fără explicații suplimentare. De aici și atotștiința clamată de Dan M.
Iubirea, culmea, are parte de încadrarea în aceeași categorie: rațiune. Calată pe mai mult de unul, cea adevărată, întrunește toate condițiile unui fapt supus regulamentelor interioare. Fiecare, este o speranță nepierdută încă, a avut parte de acest set de reguli de bună cuviință și rânduială, așa încât voi pune egal între protagoniști pe baza certitudinii că toți iubim la fel. Persoana nu contează. Povestea, filmul în care ei… de asemenea prea cunoscut. Fondul și substanța aceeași marcă. Nu pare ciudat că afirmația nu poate fi combătută nicicum, că oricine a deschis ușa înamorării a călcat urme identice, fără instrucție? S-ar încumeta cineva să de-a pe mâna justiției acest act aparent fără de minte și să poată condamna pe proprie răspundere această ,,inconștiență”?
Iubire, multă, drămuită cu grijă – singura cantitate deloc neglijabilă, este din abundență, fără, am sta la alte taclale doar moleculă cu moleculă. Și cine știe dacă din acest gest reflex al materiei ar mai ieși cândva oameni….

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share