Căruța cu virgule – Retrocedări


Frunzăream pe-aci pe net-ul ăsta și superficial cum mă știți, trec uneori prea ușor cu vederea peste niște chestii… socoteli. Dând un rewind prin lucrurile pe care le-am citit, mi s-a aprins ledul roșu la o știre aparent banală: Sfinx-ul din Bucegi este revendicat de un oarecare, care, cică, i s-ar cuveni pământul ăla!
Chiar dacă pare o culme a retrocedării și imposibil de ireală, nu m-ar mira deloc! Nu m-ar mira deloc să vină unul cu tăblițele de la Tărtăria descifrate și traduse și din care să rezulte că Sfinxul a aparținut vreunui descendent din însuși Zamolxis! Culmea ironiei ar fi ca pe pretendentul la retrocedare să-l mai cheme și Decebal, Burebista( mai greu!) sau Lisimah, Dromihete… Și ca să convingă comisia de retrocedări, o să vină și cu un plan de afaceri la fel de vechi, din care să reiasă că Sfinxul ar fi trebuit să facă parte dintr-un complex mult mai vast, a cărui construcție a încetat din cauza cuceririi romanilor. Care romani au considerat că nu merită să continue investiția și n-au mai alocat dinari, investind în schimb în extracția aurului din Roșia Montană! Și de-aia a rămas Sfinxul din Bucegi așa stingher!
Căci dacii n-au fost ca egiptenii, firi mercantile, să facă din toate mumiile și sfincșii de nisip, atracții turistice! Păi unde eram noi acuma, dacă Burebista, Decebal și toți de-au urmat până-n zilele noastre, ar fi avut ideea să-l declare monument istoric? Mă rog… Problema e că tare mi-e frică să nu vină vreunul să revendice toată România! Aduce vreun document de genul Ribbentrop-Molotov și zice că țara asta e a lui! Ne dă un termen ,,rezonabil” să ne mutăm, să ne găsim o altă țară în 72 de ore și ce te faci atunci? Unde să te duci? La care vecini? La ruși? Niet! La bulgari? Poate la vară! La unguri? Atât ar aștepta! La sârbi? Nici ei nu ne-nghit! Ne mai rămâne cel mai de încredere vecin:Marea Neagră! Și poate atunci se va găsi printre noi vreun Moise care să despartă apele Mării Negre și să ne arate drumul bejeniei pentru poporul ăsta ,,binecuvântat de Dumnezeu”! Totuși, dacă mă gândesc mai bine, cred că ar fi cel mai bine pentru noi, dacă e să fim revendicați de cineva, cel mai convenabil ar fi să ne revendice… extratereștrii! Că tot se zice că Sfinxul face parte dintr-un triunghi energetic puternic de origini extraterestre. Și măcar umanoizii ăia ne-or lua la en-gros, nu așa cu de-amănuntul cum ne iau ăștia ,,umani”. Unde mai pui că ni s-a dus și vestea că am fi locul de origine al aproape întregii umanități… Și să-și trântească și un scut energetic de-ăla extraterestru, serios, peste țara noastră și atunci n-am mai avea nevoie de toate scuturile astea antirachetă, antitrompetă, antipetardă, etc… Căci cine s-ar pune cu extratereștrii?
Deci să se retrocedeze, primesc, dar să nu se cedeze nimica, ori să nu se retrocedeze, primesc, dar să se mai cedeze pe ici pe colo și anume prin punctele esențiale! Din această dilemă, nu putem ieși! Am zis!
Erată. V-am spus că sunt superticial! Știrea era că Sfinxul va trebui mutat în altă parte ca să facă unul un complex rezidențial pe Platoul Bucegi! Cred că acu ar fi cel mai potrivit moment pentru extratereștri să-și facă apariția!

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share