Pe urmele… Facebook-ului – Ventuze


Funambulescă abordare a unei intitulări pentru optica difuză a pereților, interlocutori în purgatoriul celor singulari, intinderea de palmă pentr-o milă de cititor.
Disoluția pentru ,,Alternative la cancer”, o bortă a giumbușluciei, rezidă în calendarul ciumelor, pecinginilor, ălor mai bune amice cu decesul neavenit, hainele negre de sărbătoare ale iubitei țărâni de facere. Un pui de Sida, o ala bala portocala în familia globulelor, vreo tenie urcată pe furiș în cerdacul bulbilor rahidieni….
Boala veche a epatării mugurilor de minte, disperării muribunde, moleculelor tranziente aplaudace, verigi lipsă în lanțul trofic al sănătății comunitare. Când mai furi și de alții, cartela Ilenei Cozânzene, coproprietară la perechile familiale licite, copilărescul surâs al funeraliilor decenței sociale cade în grațiile excentricului de mahala. Labele împreunate ale fosilizării pielii în plămada unui veac nu sunt ceea ce par, capoțelul de diftină ar putea fi și ar putea să nu fie…. Inovația mucilor în fasole, sorbind cu deliciu sadic din ciorba vrejurilor magice ale accesului faptelor de la pagina a doua, niște destrăbălate pe centura de legătură a click-ului, vecine în cartierul Windows-Google.
Retezat! Reveriile curg la umbra popilor instalați în parohia podului de casă, ce, doar legiunile vintiliene să defileze câștigătoare în perioadele inter-netice? Rumenele foi de parte-n vizuinile derulărilor celuloidice la masa rafinată a cearceafurilor albe m-au purtat în țara boețienilor de provincie. Boii și vacile, la păscut caldarâm bombardat, aspiranți la capa roșie a civilizației, abia de văzuseră ocolul ranch-urilor zdrențăroase, imașul mohorului și trifoiului sintetic, de unde arenă și coridă? De unde spade și cuțite pe spinare? De unde toreadori mahmuri de floare smulsă miresmei de sân? De unde orar de luni până luni în bezna stelelor închipuite?
Return our services! – Tribute for Modern Living. Peliculă de succes, rulată pe benzile de autostradă. Regizor – West Fals Hope, scenariul – Central Bank, producător – Jimmy Cartel, producători executivi – Ana F. & Gover N. Ment, protagoniști – (figuranți de altfel) – Stupid People. Acțiunea se petrece undeva la țărmul unei mări, locul unde amarează corăbiile ce aduc zvonuri exotice. Acolo, o tânără caută privirea chiorâșă a unui vânzător de fier vechi, întors cu vești de primăvară: la iarnă ne unim destinele occidentale…. Nuntă amânată, concubinaj steril, împrumuturi pentru prima țară…. Meșteri din afara granițelor redecorărilor de spațiu locativ….
Arbitrul german supraveghează astfel un fotbal retroactiv, reatribuie autogolurile oaspeților îndoit, până când (meci aranjat din primul minut) va decide, în spiritul capitalismului, victoria acestora: Economia Română 0 – + infinit Firme Străine. Istoricește corect, românește catastrofal. Ce așteptări să ai de la asemenea jucători, unii cu ghete de aur, ceilalți cu cizme de cauciuc și papuci de două parale? Că de-aia plecară.

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share