Căruța cu virgule – Promisiuni și decorații


Harakiri și sepuku la un loc, n-ar fi o mai mare durere decât asta la aflarea veștii că PSD-UL nu mai crește salariile supușilor săi! Precum o katana unui samurai, aceasta a retezat mugurii ce dădeau să se crape, ai unei speranțe chinuite că se va întâmpla conform promisiunilor de partid și de stat.
În spatele promisiunilor amăgitoare, al unui întreg scenariu și regii strălucitoare, stătea, de fapt, un putregai al minciunilor și al nesimțirii instituționalizate. Și mai rău e că, toată această dramoletă avea un final dinainte știut. PSD-ul a știut de la început că nu va putea face aceste măriri salariale! A știut, și cu bună știință a clădit un întreg eșafodaj al minciunii pe aceste promisiuni deșarte. A câștigat alegerile folosindu-se de acest ,,berbec” pentru a sparge orice urmă de apărare rămasă în sufletul poporului. Odată sparte zidurile neîncrederii, pesediștii au intrat în această cetate prea obosită de atâtea asedii nelegiuite și acum se dedau la siluirea și ultimei urme de încredere. Dar nu, cauza nu e la noi, zic ei! Noi am vrea, dar FMI-ul ne-a amenințat, șantajându-ne că ne iau Bucegii, Marea Neagră, Capra Neagră, Ursul Brun, Pădurea Hoia-Baciu și Complexul energetic Oltenia dacă mărim salariile! ,,Daddy’s back!” spus de Dragnea, înseamnă că el a fost atras de ,,partea întunecată a Forței” când s-a întors din America. Așteptăm ca și Iohannis să zică la fel după ce se va întoarce decorat din Biroul Oval:,,Ihr Papa ist zurück!”. Decorat pentru ,,apărarea democrației și statului de drept”! Americanii se pricep să despartă apele și să încaiere oamenii, mai ales pe cei ahtiați după pupincurism. Chemându-i pe amândoi liderii români care contează, au băgat dihonia între ei, pentru că ăștia se vor umfla în pene țipând unul la altul că el e ,,cel mai iubit dintre pământeni” de către americani. Și atunci, amețiți de ,,înălțimile” onorurilor cu care le-au fost luate mințile, au promis binefăcătorilor lor că nu vor ceda dorințelor poporului, cu riscul de a-și încălca promisiunile. Din nou!
Momentul ales pentru a risca acest lucru, este unul bine ales, totuși! Pentru că, până la următoarea campanie electorală mincinoasă mai e destul timp. Timp în care omul uită și iartă, cum a făcut mereu cu toți care l-au mințit de-a lungul timpului. Probabil că strategii de imagine ai partidului lucrează deja la alte metode de manipulare pe care le vor arunca în lupta din 2020. Planurile cincinale ale PSD, Olguța & Co, vor fi amintiri. Va trebui un update pentru un next level al propagandei de partid.
În acest timp, România își face planuri de vacanță, chiar și așa, cu lefurile nemărite, nedublate, netriplate! Căci, la ce ar mai ajuta ,,un protest în plină vară”? Vacanțe plăcute, tovarăși!

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share