Căruța cu virgule – Frustrare


Bă, de ce, bă??? De ce nu se poate să meargă lucrurile cum trebuie, în țărișoara asta? Tocmai când ne așezasem și noi mai confortabil în fotolii și pregăteam semințele și berea pentru a privi la bunăstarea care avea să se scurgă pe noi după victoria din America… Ce mama dracului or avea ăștia de gând, cred că nici ea nu știe! De mama dracului, zic!… Eventual i-ar strânge pe toți buchet și i-ar lua la ea acolo, să le arate cum e când e nasol cu adevărat!
Înțeleg io că Liviu și-a luat o zmetie peste ochi de la Sorin, acesta refuzând să plece, așa cum ar fi vrut primul… Cum ar veni, a rămas ,,singur împotriva tuturor”, că toți ăilalți membri ai guvernului l-au părăsit de frica demisiei în alb din sertarul șefului. Asta-i altă enormitate, să-ți dai demisia în alb!… Dar, mă rog… Adică nu mă rog, dar zic că dacă PSD-ul mai trăiește întreg și după treaba asta, e mare lucru… Oricum, aura de mare lider a lui Dragnea, s-a dus pe… pustii, fiindcă ies la iveală niște lucruri de care nu părea capabil. Și nu părea capabil să-și sacrifice tocmai copilul de suflet pe care l-a ,,rugat” să fie premier. Din câte se pare, în spatele ,,rugăminții” sale, era un mare interes, acela ca Grindeanu să-i întoarcă favorul, scăpându-l de pușcărie atât pe el cât și pe colegul Tăriceanu. Și omul chiar a încercat, băgându-se adânc în rahat cu Ordonanța 13 aia, nenorocită de și-a pus o țară întreagă în cap și l-a făcut celebru pe Iordache… Nu i-a ieșit până la capăt, pentru că noul ministru al justiției pare că e din altă lume și nu înțelege mesajele subliminale sau pe față pe care i le transmite Dragnea… Și ce motiv putea să inventeze Moustache, decât ,,slaba performanță la guvernare, neîndeplinirea programului asumat… bla-bla.” Adică noi, poporul, ar trebui să înțelegem de aici, că el e un lider de cuvânt care vrea să facă ce-a promis și nu acceptă abateri sau întârzieri de la traseu. Exigență, tată! Dar a-i cere premierului să facă ce tu ai promis, în doar câteva luni de la învestire, e ridicol. În condițiile în care unele măsuri, chiar așa fanteziste cum sunt, erau prevăzute pentru 2018… O culme a cinismului și a ipocriziei e că ,,evaluarea” activității guvernului a fost prezentată de Darius Vâlcov, un condamnat pentru trafic de influență și mită! Acest ,,Darius al lui Istaspe”, protejat la sânul PSD de furia doamnei cu balanța… Însă e clar că nu ăsta e motivul real al tulburării, indiferent ce spune tandemul Dragnea -Tăriceanu, oricât ar mima ei grija pentru țară! Cum zicea el: ,,E țara la mijloc!”… Țara aia de care zice nenea, chiar e la mijloc, dar nu în sensul în care reiese din gura lui! E la mijloc, prinsă între promisiunile și așteptările livrate cu nonșalanță de PSD și deruta provocată de noua situație apărută. Deși, aș spune că ,,la mijloc”, e un termen rezonabil, pentru că e undeva… la fund! La fundul politicienilor care-și urmăresc mai întâi propriul interes cu orice mijloace și abia apoi, ce mai rămâne de la masă, aruncă și ,,țării”…Desigur că această situație de acum, a deschis și mai larg porțile multor interpretări și speculații, dând o pâine de mâncat celor care trăiesc din asta.
Vor curge râuri de păreri și scenarii care mai de care mai fanteziste, care ne vor suci mințile și-așa slăbite de câte ni se-ntâmplă… Mă feresc să mai trag vreo concluzie, (nu că ar conta asta!) pentru că, cel puțin la acest moment, pare că totul e posibil!
Închei totuși cu o replică celebră: ,,Aștept ordonanțele dumneavoastră!”

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share